Kennis helpt je om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst

Daarom willen we bij PinkWeb ook jouw partner zijn in kennis. De mensen in onze organisatie hebben veel ervaring en expertise en deze willen we met je delen. Of dat nou gaat over digitalisering, verandermanagement, cybersecurity, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je informatie die jouw kantoor verder helpt.

Bekijk onze kalender voor actuele evenementen

Infographic PinkWeb Portaal

Blogs

16 mei 2024

Krijg als accountant grip op complexe informatiestromen

Steeds meer accountantskantoren zien het belang in van een moderne en efficiënte ICT-straat. De automatisering van werkprocessen zorgt ervoor dat er verschillende en soms complexe informatiestromen ontstaan. Informatiestromen vanuit de klant naar het accountantskantoor en vice versa en naar uitvragende partijen zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en banken zijn complex.

Lees verder

Lees verder

Nieuws

15 mei 2024

Belasting betalen met iDeal is nu mogelijk!

Voor sommigen een lang gekoesterde wens: het betalen met iDeal in PinkWeb. Dat kan vanaf nu! Jouw klant kan met deze nieuwe feature zijn/haar omzetbelasting gelijk betalen wanneer deze geaccordeerd is.

Lees verder

Lees verder
Checklist: Een goed klantenportaal voor accountants

Blogs

8 mei 2024

Een goed portaal voor gegevensuitwisseling voor accountants

Waar moet een goed klantenportaal voor de accountancybranche aan voldoen? Het is belangrijk om te kiezen voor functionaliteiten die passen bij jouw organisatie en bij de klanten. Een portaal kan het werk op allerlei manieren makkelijker maken en vaak is er veel mogelijk. Maar wat moet een klantenportaal sowieso altijd kunnen?

Lees verder

Lees verder

Nieuws

2 mei 2024

PinkWeb introduceert dossier koppeling DocuWare

DocuWare levert cloud software voor documentbeheer en workflow automatisering. Door de koppeling kun je je documenten veilig delen en beheren zoals je van PinkWeb gewend bent.

Lees verder

Lees verder
De impact van de NIS 2 op accountants

Blogs

25 april 2024

De impact van de NIS 2 op accountants

Alle bedrijven, van multinationals tot aan mkb-bedrijven, die essentiële diensten leveren moeten in 2023 voldoen aan de NIS 2. Deze nieuwe cybersecuritywetgeving is in het leven geroepen om Europa beter te beschermen tegen de toenemende cybercriminaliteit. Maar wat betekent de NIS 2 voor accountants?

Lees verder

Lees verder
Zo stimuleer je cyberveiligheid binnen jouw accountantskantoor

Blogs

10 april 2024

Zo stimuleer je cyberveiligheid binnen jouw accountantskantoor

Als accountantskantoor deel en verwerk je gevoelige informatie. Je wilt je bedrijfsprocessen daarom zo veilig mogelijk houden, maar in de praktijk voert gemak vaak de boventoon. Mensen schakelen tweefactorauthenticatie uit, kiezen voor makkelijk te onthouden wachtwoorden als ‘Welkom123’ en vragen een kopie van een paspoort nog steeds ‘even’ per mail op. Deze handelingen maken je accountantskantoor kwetsbaar voor cybercriminelen. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de veiligheidsmaatregelen omarmen? In dit blog vertellen we meer over de noodzaak van cyberveiligheid en lees je hoe je veilig gedrag stimuleert op de werkvloer.

Lees verder

Lees verder