Kennis helpt je om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst

Daarom willen we bij Visma | PinkWeb ook jouw partner zijn in kennis. De mensen in onze organisatie hebben veel ervaring en expertise en deze willen we met je delen. Of dat nou gaat over digitalisering, verandermanagement, cyber security, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je informatie die jouw kantoor verder helpt.

Bekijk onze kalender voor actuele evenementen

De impact van de NIS 2 op accountants

Kennisbank

23 november 2022

De impact van de NIS 2 op accountants

Alle bedrijven, van multinationals tot aan mkb-bedrijven, die essentiële diensten leveren moeten in 2023 voldoen aan de NIS 2. Deze nieuwe cybersecuritywetgeving is in het leven geroepen om Europa beter te beschermen tegen de toenemende cybercriminaliteit. Maar wat betekent de NIS 2 voor accountants?

Lees verder

Lees verder
Bewaren en delen van klantgegevens: waar moet je op letten?

Kennisbank

18 november 2022

Bewaren en delen van klantgegevens: waar moet je op letten?

De accountancybranche is volop in beweging. Kantoren zijn veelal op zoek naar nieuwe medewerkers en doen er alles aan om huidige medewerkers aan boord te houden. Aandacht voor de AVG, privacy en informatieveiligheid schuift hierdoor naar de achtergrond. Maar toch is het van belang om hier aandacht aan te blijven besteden. Met vrij eenvoudige ingrepen en aandachtspunten heb je de mogelijkheid om veiliger en efficiënter om te gaan met klantgegevens. In dit blog lees jij waar je op moet letten bij het veilig bewaren en delen van klantgegevens.

Lees verder

Lees verder
Tien basismaatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden

Kennisbank

8 november 2022

Tien basismaatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden

De dreiging van cybercriminaliteit neemt flink toe. De kans op een cyberaanval is 1 op 5 terwijl de kans op een fysieke inbraak 1 op 250 is. Cybercriminaliteit is een businessmodel geworden voor bedrijven. Reden genoeg om serieus aan de slag te gaan met de online veiligheid van jouw bedrijf. Veel cyberaanvallen zijn te voorkomen als bedrijven enkele basiszaken regelen. De crimineel rammelt weliswaar aan de deur, maar probeert het elders als het teveel moeite kost. Dit zijn de 10 basismaatregelen.

Lees verder

Lees verder
Harold Vreeswijk over Signing Hub

Medewerkers

7 november 2022

De cirkel is rond met de Signing Hub met AI en ML

Bij Visma | PinkWeb stellen wij onszelf constant de vraag: hoe kunnen wij het onze klanten nog makkelijker maken? Harold Vreeswijk is voor velen een bekend gezicht. Hij is inmiddels al zeven jaar onderdeel van ons team, waar hij begon als developer en nu werkzaam is als consultant. Harold heeft veel ontwikkelingen meegemaakt bij Visma | PinkWeb, maar nu mochten hem vragen stellen over de ontwikkelingen met artificial intelligence en machine learning, waar hij nu aan werkt is én waar hij enthousiaste klanten voor zoekt om te testen!

Lees verder

Lees verder
Michael Waterman ACA IT Solutions

Kennisbank

3 november 2022

Interview ACA IT | Gegijzeld: hoe ziet een hersteloperatie eruit?

Al meer dan 15 jaar houdt Michael Waterman zich bezig met cybersecurity. Aanvankelijk bij softwarereus Microsoft, tegenwoordig bij het Eindhovense ict-bedrijf ACA IT Solutions. Als securityspecialist maakte hij vele cyberincidenten en hersteloperaties mee, zag stoere ondernemers huilen. "De impact is onvoorstelbaar groot." Welke lessen heeft Waterman voor mkb-accountantskantoren?

Lees verder

Lees verder
Visma PinkWeb Team

Medewerkers

1 november 2022

20 jaar experimenteren en focus aanbrengen

20 jaar geleden: Pink Web Applications VOF werd officieel ingeschreven bij de KvK. Een terugblik op 20 jaar PinkWeb, de experimenten, de focus en de medewerkers.

Lees verder

Lees verder