Accountantskantoren Spoelstra & Scherer en Cooster deponeren in XBRL

Amersfoort 30 mei 2011 – Vorige week hebben Accountantskantoor Spoelstra & Scherer uit Landsmeer en Cooster Coaching Accountants uit Barneveld succesvol meerdere publicatiestukken in XBRL gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. De publicatiestukken zijn in CaseWare samengesteld en via de geïntegreerde koppeling klaargezet voor de klant in de Cliënt Online portal van PinkWeb. Na akkoord van de klant zijn de deponeringsstukken vanuit de portal ingestuurd op Digipoort, waar deze succesvol zijn ontvangen en verwerkt door de Kamer van Koophandel.

Met CaseWare Financials  zijn de XBRL deponeringsstukken samengesteld op basis van de laatste taxonomie. Doordat Spoelstra & Scherer en Cooster de boekhouding van klanten reeds grotendeels gestandaardiseerd hebben, kon direct gebruik worden gemaakt van de tagging welke al in de CaseWare publicatiestukken was opgenomen. Vanuit de geïntegreerde koppeling van CaseWare met de Cliënt Online portal, kunnen de stukken met één druk op de knop ter accordering worden aangeboden aan de klant.
De Cliënt Online portal van PinkWeb controleert en valideert bij ontvangst het XBRL bestand en maakt er een rapport van. Deze controle geeft vooraf de zekerheid dat de uitvragende partijen de documenten  zullen accepteren. De klant krijgt automatisch bericht dat de publicatiestukken klaar staan om te accorderen en logt in op de portal. Vervolgens bekijkt de klant de documenten en accordeert deze. Na akkoord wordt het document ingestuurd naar Digipoort, die vervolgens zorgt voor aflevering bij de juiste uitvragende partij, in dit geval de Kamer van Koophandel. De klant weet direct of Digipoort het document heeft geaccepteerd en krijgt automatisch een mededelingen zodra er bij Digipoort meer bekend is over de verwerkingsstatus.

‘Nadat de inrichting en mapping gedaan was, verliep het accorderingsproces verder heel eenvoudig.’ aldus Marcel Spoelstra. ‘We maken al jaren gebruik van de CaseWare en Cliënt Online voor het samenstellen, het door de klant laten accorderen en deponeren van publicatiestukken. Het werken met XBRL verandert weinig aan dat proces, het is een kwestie van verregaande standaardisatie wat al begint op grootboekniveau. Het is daarna ook eenvoudig om dit ook op andere stromen toe te passen, zoals de OB of VPB.’

Binnenkort komt CaseWare met ondersteuning voor kredietrapportages in XBRL. Ook deze kunnen op dezelfde manier via de Cliënt Online portal na akkoord van de klant ingestuurd worden op de Bancaire Infrastructurele Voorziening (BIV).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *