Hervatting uitgifte certificaten KPN

Op vrijdag 4 november is KPN gestopt met het uitgeven van digitale beveiligingscertificaten. Dit betreft ook de certificaten die Getronics en CreAim verkopen. De reden is dat tijdens een onderzoek in de server waar bedrijven terecht kunnen voor (informatie over) certificaten, sporen zijn ontdekt die erop wijzen dat de server is geprepareerd door derden voor een DDoS aanval op anderen.

Cliënt Online heeft hiervan geen last, omdat de certificaten hiervan bij een andere leverancier vandaan komen.
Update 9 november 2011: Logius meldt dat KPN weer kan starten met de uitgifte van veiligheidscertificaten voor internetverkeer. Het bedrijf voldoet aan de vereiste waarborgen en procedures. Nieuwe klanten kunnen op dit moment nog niet terecht bij KPN of de resellers.
Oorspronkelijk bericht van 7 november 2011:

Het kan op dit moment nog niet worden uitgesloten dat de productieomgeving van de certificaten is gecompromitteerd. Daarom heeft KPN Corporate Market (voorheen Getronics en dezelfde partij die de  certificaten levert die door CreAim worden aangeboden) besloten de aanvraag en uitgifte van nieuwe certificaten tijdelijk stop te zetten, hangende nader onderzoek.

Aanvullend onderzoek vindt de komende dagen plaats. De uitkomsten daarvan worden in de eerste helft van de week verwacht.

Cliënt Online maakt gebruik van PKI Overheidscertificaten van QuoVadis. Deze zijn niet in het geding. Gebruikt u in Cliënt Online of elders certificaten die u heeft gekocht via Creaim, Getronics of KPN, dan raden we u aan om eerst de uitslag van het onderzoek af te wachten.

Wilt u toch reeds een ander certificaat aanvragen of heeft u nog geen eigen PKI Overheidscertificaat, dan kunt u op dit moment ook terecht bij QuoVadis, ESG en Digidentity.

Naar aanleiding van de problemen rondom DigiNotar pas geleden, worden alle partijen die certificaten uitgeven aan nader onderzoek onderworpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *