Dossier koppeling netwerkmappen

De koppeling maakt het mogelijk om klantbestanden die op een lokale netwerkschijf worden beheerd via het Cliënt Online portaal te delen met uw cliënt.
Dossier koppeling

De cliëntmap op de lokale netwerkschijf heeft meestal een cliëntnummer. Op basis van dit nummer wordt de koppeling met de cliënt in het portaal gemaakt. Vooraf wordt ingesteld welke (sub)mappen met een bepaalde naam in een cliëntmap mogen worden weergegeven op het portaal. Daarbij is het ook mogelijk om de mapnamen met een andere naam weer te geven op het portaal. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat de map ‘perm’ op het lokale netwerk in het online dossier op het portaal voor de cliënt wordt weergegeven als ‘Permanent’. Zo is het voor de cliënt altijd nog duidelijker waar het om gaat.

Op het moment dat uw cliënt zijn online dossier aanklikt in het portaal, wordt de bestandenlijst live opgehaald uit uw netwerk. Natuurlijk wordt alleen die map- en bestandsinformatie opgehaald van de mappen die mogen worden gedeeld. Op dit moment worden nog geen bestanden verstuurd. Pas als een cliënt een individueel bestand aanklikt, wordt dat bestand live uit uw netwerk opgehaald. Zo blijft de verstuurde data beperkt.

Implementatie

Om deze koppeling mogelijk te maken wordt specifiek daarvoor geschikte (webserver)software in uw netwerk geïnstalleerd. Vanaf het portaal wordt hier verbinding mee gemaakt als een cliënt zijn dossier raadpleegt of een bestand downloadt. Een firewall wijziging is nodig om vanaf de servers van het Cliënt Online portaal van PinkWeb de verbinding te kunnen maken met uw netwerk.

Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze accountmanagers via 033-750 13 34.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *