Lancering Alley-Oop voor inzicht in processen

Vier marktpartijen lanceren samen een nieuw initiatief voor inzicht in en overzicht over accountancy werkprocessen. Onder de naam Alley-Oop ontwikkelen zij een workflow managementplatform voor accountantskantoren. De vier initiatiefnemers, CaseWare Nederland, PinkWeb, Change to Comm en Full•Finance, willen zo een bijdrage leveren aan de kwaliteit en tijdigheid van zinvolle informatie over prestaties van organisaties. Alley-Oop is een online platform dat zorgt voor procesoptimalisatie door de integratie van “best of breed” systemen. Het is volledig open voor alle andere softwareleveranciers om te koppelen en te integreren. De nieuwe webbased software is aangekondigd op de CaseWare Open.

Accountantskantoren staan voor grote uitdagingen door diverse marktontwikkelingen. Marges staan onder druk, standaard werkzaamheden zullen steeds verder moeten worden geautomatiseerd en er worden steeds meer eisen gesteld aan transparantie, door zowel cliënten als regelgeving. Op dit moment is het inzicht in de werkzaamheden gefragmenteerd en incompleet. Accountants hebben behoefte aan meer inzicht in de aard en omvang van werkzaamheden, het verkorten van doorlooptijden en het optimaliseren van de online samenwerking met de cliënt.

Het kantoorbrede workflow managementplatform Alley-Oop geeft accountants meer inzicht in lopende en nog uit te voeren werkzaamheden. Ook vaktechnische tools en expertise worden daarvoor geïntegreerd. Alley-Oop zorgt voor een optimale samenwerking tussen verschillende applicaties door deze met elkaar te verbinden. Doordat het een open platform is met uitgebreide koppelvlakken kunnen allerlei applicaties eenvoudig aansluiten op de workflows.

Op 17 juni wordt op de Accountancynieuws ICT dag in Bunnik meer informatie gegeven over Alley-Oop in het voorprogramma door CaseWare Nederland. Aan het eind van de zomer start een pilot met maximaal tien accountantskantoren, waarna eind 2014 de definitieve lancering plaatsvindt. Elk kantoor kan dan gebruik maken van Alley-Oop.

Op www.alley-oop.eu kunnen kantoren zich aanmelden als pilotkantoor of om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *