PDF elektronisch ondertekenen met PinkWeb en PKIsigning

PinkWeb heeft samen met PKIsigning een nieuwe koppeling gemaakt. Het is nu mogelijk om PDF-documenten elektronisch te ondertekenen in Client Online.

Dankzij deze koppeling kunnen kantoren verschillende documenten in Client Online laten ondertekenen. Denk aan samensteljaarrekeningen, notulen en opdrachtbevestigingen. Fysiek en visueel ondertekenen is voor veel accountants een blijvende wens. Daarom wordt het document elektronisch ondertekend met een grafische handtekening. Het document wordt vervolgens op dezelfde manier versleuteld als bij SBR Assurance: met het certificaat van de accountant.

Documenten kunnen door meerdere gebruikers worden ondertekend. De kantoorgebruiker geeft bij de eerste handtekening aan hoeveel mensen er moeten tekenen. Client Online genereert een document met vakjes zodat gebruikers kunnen zien waar ze hun handtekening moeten zetten.

PinkWeb is trots op de nieuwe koppeling. Commercieel manager Samira el Bouziani: ‘We zijn blij dat we deze koppeling samen met PKIsigning hebben gerealiseerd. We hadden al een koppeling voor SBR Assurance en PDF-signing is daar nu bij gekomen. Dat betekent dat klanten voor twee belangrijke functionaliteiten terecht kunnen in Client Online met één certificaat. Ook onderschrijft deze mijlpaal onze commitment om koppelingen met partners continu te optimaliseren.’

Tom van Bolhuis van PKIsigning is ook blij dat de koppeling is gerealiseerd. ‘Het digitaal ondertekenen van PDF-documenten met PKIsigning is nu volledig geïntegreerd in Client Online. Het is een laagdrempelige manier van PDF ondertekenen: cliënten hoeven niet naar een externe omgeving en de gehele look en feel is die van het portaal. Een account voor Client Online is het enige dat ze nodig hebben.’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *