Even voorstellen: Nicole, Bono en Harmi

We zijn bij PinkWeb altijd blij met nieuwe mensen. Onze slimme en ervaren werknemers zijn namelijk de drijvende kracht achter ons bedrijf. De afgelopen maanden mochten we weer drie nieuwe mensen verwelkomen in de PinkWeb familie. We stellen ze graag aan je voor.

Nicole Visser, HR Business Partner

Als HR Business Partner is Nicole verantwoordelijk voor alle HR gerelateerde zaken binnen PinkWeb. Van de HR-administratie tot meedenken over en adviseren in organisatieveranderingen en de ontwikkeling van mensen. ‘Ik sta voor goed werkgeverschap en ik vind het belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Mensen moeten het naar hun zin hebben en zoveel mogelijk uit zichzelf kunnen halen in hun functie.’

Nicole is een hartelijk, benaderbaar en open persoon. Ze vindt humor belangrijk (‘Je moet altijd kunnen relativeren’) en is een echte aanpakker. ‘Ik zoek in organisaties naar het samen gevoel, met z’n allen de schouders eronder en gaan.’ PinkWeb trok Nicole aan omdat het een klein bedrijf is met korte lijntjes en veel interactie met elkaar. En omdat er genoeg voor haar te doen is. ‘De uitdaging hier is HR structuur te geven en mooi samen te brengen. Ik heb veel eigen verantwoordelijkheid en kan niet wachten om de boel te professionaliseren.’

Bono Eickhof, Junior Developer

We hebben bij PinkWeb nooit genoeg developers. Zij zijn namelijk degenen die Client Online bouwen en onderhouden. We zijn dus blij dat Bono ons team wilde versterken. ‘Het is een leuk bedrijf met gezellige collega’s en iedereen gaat respectvol met elkaar om. Dat is belangrijk.’

Inmiddels werkt Bono alweer bijna twee maanden bij PinkWeb en tot nu toe vindt hij het werk leuk. ‘Client Online is een uitgebreid programma. Op dit moment ben ik vooral bezig met bugs fixen zodat ik het platform kan leren kennen. Bij bugfixes moet je doelgericht kijken waar het probleem ontstaat en zie je dus goed hoe dingen zijn opgebouwd.’

Bono is rustig, leergierig en technisch ingesteld. ‘Ik ben eigenlijk altijd bezig met programmeren, ook in mijn vrije tijd. Ze vragen me in het team nu wel eens of ik het niet saai vind om alleen bugs op te lossen. Nou, nee. Ik programmeer gewoon heel graag en als ik dat kan blijven doen dan vind ik het prima. Ik hoop uiteindelijk te kunnen doorgroeien naar senior developer.’

Harmi Praagman, Information Analyst

Harmi is bij ons de schakel tussen klanten en developers. ‘Als ik heel simpel moet omschrijven wat ik doe dan zeg ik: ik praat met gebruikers over wat ze willen, daar maak ik een mooie tekening van en die geef ik aan de developers.’ Natuurlijk gaat haar functie wel wat verder dan dat. ‘Ik moet ook kijken naar hoe gebruikerswensen past in wat we al hebben. Dat betekent technisch denken vanuit het probleem waar de wens vandaan komt. Wat is de achterliggende vraag? Zijn er meerdere vragen die we met één oplossing kunnen beantwoorden?’

Hoe Harmi bij PinkWeb terecht is gekomen? ‘Nou, ik zag dat jullie een lunch verzorgden’, grapt ze. ‘Nee, zonder gekheid. Ik werkte eerder voor grote organisaties en daar zat ik bijna alleen maar te vergaderen. Ik kwam bijna niet aan inhoudelijk werk toe. Nu wilde ik dus werken bij een kleiner bedrijf. Dat was een goede stap. Ik vind het hier leuk. Er is een goede sfeer, iedereen denkt met elkaar mee en omdat het klein is, loop je gewoon even naar elkaar toe als je een vraag hebt.’

Harmi is direct, erg nieuwsgierig en houdt wel van een uitdaging. Die vindt ze zeker in haar werk bij PinkWeb. ‘Het platform is altijd in beweging en er zijn ook altijd wensen vanuit klanten. Ik blijf me graag inzetten voor het oplossen van problemen en verbeteren van processen.’