Dominique Steenman

“Inmiddels ben ik alweer vier jaar in dienst bij PinkWeb en de op één na langst zittende developer. Ik heb allerlei taken. Het liefst doe ik support of testing. Ze noemen me wel Senior Sloper. Als een nieuwe feature klaar is, dan vragen ze eerst aan mij om het kapot te maken. Als dat is gelukt, gaat hij weer terug zodat ze ‘m kunnen verbeteren. Als ik het niet stuk krijg, dan is het af. Werken bij PinkWeb is leuk. We hebben een gezellig team, waarin niemand terugdeinst voor een geintje. In het begin dachten sommige mannelijke collega’s dat ik dit werk zo goed zou kunnen omdat ik een vrouw ben. Hoe ik dat heb opgelost? Laten zien dat ik het wél kan. Ze zijn snel op hun oordeel teruggekomen.”

En je ontwikkeling? “We krijgen veel vrijheid om dingen te doen waar we nieuwsgierig naar zijn en om onszelf te ontwikkelen. Voor mij is dat bijvoorbeeld meer technische kennis opdoen. Ik krijg daar in kantooruren de tijd voor, omdat ze het hier belangrijk vinden dat we beter worden in ons werk. In ruil voor die vrijheid, wordt van ons verwacht dat we professioneel en verantwoordelijk zijn. Dat vind ik zelf ook een pluspunt. We krijgen vertrouwen en dat voelt goed.”

In haar vrije tijd zit Dominique geen moment stil. Ze omschrijft zichzelf als een ‘vrolijke stuiterbal’. Ze heeft allerlei hobby’s, maar haar konijn is de leukste, zegt ze. Het dier (Panda) is ook een stuiterbal, denkt soms dat ze een kat is en houdt van veel aandacht. Verder heeft Dominique een webshop in sieraden.