80% van accountancy voldoet niet geheel aan AVG

Geplaatst op 14-09-2019 in Blogs

Uit een recent marktonderzoek van PinkWeb is gebleken dat nog lang niet alle accountancy kantoren volledig voldoen aan de AVG. Hoewel informatiebeveiliging meer aandacht krijgt, blijkt er nog veel ruimte te zijn voor verbetering.

Van alle respondenten gaf 80% aan dat zijn/haar organisatie nog niet volledig voldoet aan de AVG. Meer dan 20% van de kantoren heeft nog geen verwerkersovereenkomst afgesloten met iedere leverancier die data verwerkt. Daarnaast werkt 78% van de deelnemers nog met softwareleveranciers die niet zijn gecertificeerd op informatiebeveiliging. Geen onderdeel van de AVG, maar wel belangrijk.

Als accountancy professional werk je met de persoonsgegevens van je cliënten. Dit is meestal (zeer) gevoelige informatie. Je wilt dus zeker weten dat je softwarepartners hier zorgvuldig mee omgaan. Wij raden aan om bij het kiezen voor een softwareleverancier altijd te kijken naar hoe wordt omgegaan met informatiebeveiliging. Lees hier alles over onze certificering en veiligheidsnormen.
Ben je klant van PinkWeb en heb je nog geen verwerkersovereenkomst met ons afgesloten, dan helpen we je hier ook graag verder mee. Download hier een sjabloon.

Respondenten die gebruik maken van Client Online gaven aan het meest tevreden te zijn over de veiligheid en betrouwbaarheid van ons portaal, naast uitgebreide functionaliteit en integratiemogelijkheden. Client Online kan helpen AVG-proof te werken.

PinkWeb is tevreden over de algemene resultaten uit het marktonderzoek. We zijn marktleider en hebben de hoogste naamsbekendheid. Natuurlijk kwamen er ook verbeterpunten uit, zoals betere communicatie en meer hulp bij problemen. Hier zijn we al mee aan de slag gegaan. Zo sluiten we vaker samenwerkingsverklaringen af met integratiepartners, waardoor we gezamenlijk problemen sneller en beter kunnen oplossen.

We kijken uit naar een mooie toekomst waarin we verder kunnen groeien en accountants kunnen helpen hun cliënten nog beter van dienst te zijn.