Aandacht voor ontwikkeling van koppelingen: NFS & Connector

Geplaatst op 25-05-2022 in Productnieuws

Het PinkWeb portaal is op veel manieren uniek. Eén daarvan is alle koppelingen die we hebben met andere software. We besteden veel aandacht aan het ontwikkelen en verbeteren van koppelingen, met als resultaat dat ze krachtig en innovatief zijn. Recent hebben we de Network File Share (NFS) koppeling en PinkWeb Connector aangepakt.

 

Aandacht voor ontwikkeling van koppelingen: NFS & Connector

Verbeterde NFS koppeling

Met de NFS koppeling is het mogelijk om dossiers vanaf een eigen netwerkschijf te delen. Mappen en documenten op de eigen server worden automatisch zichtbaar in het digitale dossier in het PinkWeb portaal.

Dankzij deze integratie heb je als accountantskantoor niet per se een DMS-pakket nodig om dossiers vanuit je eigen systeem te delen in het portaal. Uniek aan onze NFS-koppeling is dat je documenten direct kunt uploaden van je netwerkschijf naar het portaal en dat goedgekeurde stukken worden teruggeplaatst in de toegewezen eigen servermap. Ook kun je losse documenten uploaden naar je eigen netwerk, zodat je deze niet hoeft te mailen.

De nieuwe Connector

De Connector is onze eigen tool die XBRL- en PDF-documenten verstuurt naar het portaal vanuit een centrale map op de kantoorserver. We zetten deze tool in wanneer geen directe koppeling kan worden gemaakt tussen het portaal en andere softwarepakketten.

Zo is het voor kantoren altijd makkelijk om documenten door te zetten naar het portaal voor (PDF-)ondertekening. Ook kunnen PDF-documenten – bijvoorbeeld overeenkomsten – met de Connector heel makkelijk in bulk worden geplaatst en ondertekend. Handig als je voor  veel verschillende klanten een document beschikbaar moet stellen en zeker wilt weten dat het juiste bestand bij de juiste klant terecht komt. De nieuwe Connector herkent bovendien automatisch jaartallen in mapnamen en past de periode hierop aan in het portaal.

Aandacht voor koppelingen

Voor beide koppelingen geldt dat ze met deze ‘upgrade’ stabieler, veiliger en beter te beheren zijn. Dit komt doordat ze zijn gemaakt met modernere technologie. We kunnen de koppelingen hierdoor ook op afstand aanpassen en functionaliteit toevoegen. Telkens inloggen op de server van de klant is niet meer nodig.

In de nabije toekomst zullen we nog veel meer aandacht besteden aan nieuwe én bestaande koppelingen. Zo werken we continu aan het uitbreiden en verbeteren van ons portaal, zodat het nog beter past in de werkprocessen van de accountant.