Bedankt dat je op het PinkWeb Portal Event 2014 was!

Geplaatst op 05-11-2014 in Nieuws

The day after… Gistermiddag was het PinkWeb Portal Event en het was echt een groot succes! Jullie waren in groten getale gekomen: we waren met meer dan 300 mensen. De sprekers waren goed, inspirerend, soms confronterend, maar zetten ook aan tot actie. We hopen dat jullie er iets aan hebben gehad en de vertaalslag weten te maken naar jullie eigen kantoor, werkzaamheden en cliënten. Binnenkort krijgt iedereen de presentaties, professionele foto’s en het verslag van de dag. Nu alvast een snelle terugblik met foto’s van Twitter.

Tijdens de opening vertelde oprichter Jelmer Nieuwenweg over de ambitie van PinkWeb met Cliënt Online, lanceerde hij de nieuwste app update en kondigde hij de geavanceerde nieuwe module Formulier Online aan.

Het panel onder leiding van André Miedema met daarin Sasja Winters, Marcel Spoelstra en Robert Geenhuizen, verkende het business model van de accountant in de toekomst en waren het erover eens dat je keuzes moet en moet durven maken.

Tony Bosma keek naar de toekomst en legde haarfijn bloot wat succesfactoren zijn, wat je niet en wel moet doen en dat we in een wereld vol kansen leven. Optimaliseer je processen, zodat je meer tijd voor je cliënten hebt!

De deelsessies waren inhoudelijk en gingen over procesoptimalisatie. Henk Aardoom legde uit waar kansen liggen, waar nog veel verspilling plaatsvindt en hoe belangrijk inzicht in en over processen is. De workflowmanagementoplossing Alley-Oop gaat daar begin 2015 een oplossing voor bieden en in een demo liet hij zien hoe het eruit ziet.

Sebastiaan Bal en Melle Jorritsma legden uit hoe SBR Assurance werkt: een digitale accountantsverklaring afgeven op een XBRL-bestand en dat tekenen met het persoonsgebonden beroepscertificaat. PinkWeb is de allereerste die de oplossing in de praktijk heeft draaien en Melle heeft hiervan in het portaal een demonstratie gegeven.
De key-note van Michiel Muller was niet anders dan inspirerend. Wat een verhaal, waarbij goede parallelen te trekken zijn met de situatie in accountancyland op dit moment. Hoe hij met Tango en Routemobiel de ingezakte werelden van tankstations en pechhulp opschudde. Je moet niet bang zijn om iets nieuws te beginnen!

Al met al een top dag en hopelijk heeft iedereen een beter beeld hoe ze hun eigen wereld gaan ‘shapen’.

Bedankt dat je er was en tot snel!

PinkWeb – Shaping the Future