Blijf in de vertrouwde omgeving: SBR Assurance in PinkWeb

Geplaatst op 20-04-2023 in Productnieuws

SBR Assurance is veiliger, makkelijker en efficiënter dan ooit. Vanaf vandaag rond je als accountant het volledige SBR Assurance proces af in PinkWeb. Je blijft binnen je vertrouwde online omgeving en werkt zo makkelijker, veiliger en je riskeert minder fouten. Bovendien is het gebruik van fysieke tokens verleden tijd.

 

SBR Assurance is veiliger, makkelijker en efficiënter dan ooit.

 

Het was altijd al mogelijk om documenten met SBR Assurance in PinkWeb te verwerken en via Digipoort in te sturen naar de Kamer van Koophandel. Alleen voor het ondertekenen was een uitstapje nodig naar een externe signing tool. Dat is niet meer nodig met de introductie van SBR Assurance als integraal onderdeel van PinkWeb. Je blijft in het veilige, herkenbare PinkWeb en SBR Assurance is onderdeel van het volledige proces rondom het ondertekenen van de accountantsverklaring.

 

Veiliger, makkelijker, efficiënter

SBR Assurance in PinkWeb betekent dat je zonder uitstapjes naar externe tools je verklaring bij de jaarrekening digitaal ondertekent met je persoonsgebonden beroepscertificaat. Dit heeft verschillende voordelen. Zo bespaar je de kosten van werken in meerdere pakketten, werk je efficiënter omdat SBR Assurance onderdeel is van één soepele documentenstroom en verhoog je gebruiksgemak en herkenbaarheid. Je voert al je acties uit in dezelfde interface, het vertrouwde PinkWeb, en hebt contact met ons voor het volledige proces.

Bovendien is SBR Assurance in PinkWeb veiliger. Je blijft binnen het veilige PinkWeb en data van jou en je klanten wordt nog maar bij één leverancier opgeslagen en verwerkt. PinkWeb is een betrouwbare en gerenommeerde leverancier, met ISO- en ISAE-certificering en een ongeëvenaard informatiebeveiligingsprogramma vanuit Visma.

 

SBR Assurance binnen PinkWeb

 

Cloud-certificaten

Het persoonsgebonden beroepscertificaat dat nodig is voor SBR Assurance werd voorheen vaak opgeslagen op een hard token, zoals een USB-stick of smartcard. Tegenwoordig kan dat ook in de cloud.

PinkWeb ondersteunt alleen de cloud, zodat je geen fysieke tokens meer nodig hebt. Dit voorkomt dat je het token kwijtraakt en scheelt gedoe met het uitleveren en beheren van hard tokens. We werken met certificaten van KPN, een autoriteit op de markt.

 

SBR Assurance: hoe zat het ook alweer?

Middelgrote bedrijven moeten jaarlijks een jaarrekening opstellen, die moet worden gecontroleerd door een accountant. De accountant geeft daarna een controleverklaring af dat de gegevens juist zijn. Deze verklaring moet worden ondertekend. Met de verplichte digitalisering van het aanleveren, ontstond ook de noodzaak van een rechtsgeldige digitale handtekening. Het persoonsgebonden beroepscertificaat bewijst de identiteit én dat de accountant is ingeschreven, dus wettelijk de verklaring mag afgeven.

Lees meer over SBR Assurance

 

Maak kennis met Lycke

Bepaal zelf of je een volledige demo wil of alleen specifieke vragen wil stellen. Lycke staat voor je klaar om jou mee te nemen door het SBR Assurance proces binnen PinkWeb. Bespreek vrijblijvend alle mogelijkheden die het systeem jou kan bieden.