Laptops krijgen een tweede leven bij Taalschool Utrecht

Geplaatst op 14-07-2022 in Nieuws

Visma | PinkWeb doneerde recent 20 laptops aan de Taalschool Utrecht via het Jeugdeducatiefonds. De Taalschool Utrecht is dé basisschool voor jonge nieuwkomers in de stad Utrecht. Met de donatie van onze laptops kan de school onder andere de grote stroom van Oekraïense kinderen helpen in hun leerproces.

Waarom deze donatie? Wij vinden dat de rol van ondernemers extra groot is in de bescherming van de planeet en de samenleving. Als bedrijf sta je midden in de maatschappij. We vinden het daarom belangrijk om voortdurend te kijken hoe we onze maatschappelijke rol positief kunnen invullen. Onze belofte is niet voor niets: Share. Care. Anywhere.

 

Taalschool Utrecht

Onze laptops krijgen een mooi tweede leven bij de Taalschool Utrecht, waar leerlingen uit meer dan 40 landen in twee jaar tijd intensief de Nederlandse taal en cultuur leren. Kinderen kunnen zich in een veilige en voorspelbare omgeving ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden, zowel op didactisch als sociaal emotioneel gebied.
Met een duidelijke structuur, rust en orde en respect voor alle nationaliteiten en culturen, worden de leerlingen voorbereid op een toekomst in Nederland en het reguliere Nederlandse onderwijs.

Ook de Taalschool Utrecht merkt de effecten van de brute oorlog in Oekraïne en de grote toestroom van vluchtelingen uit dat land. De school heeft gelukkig de kennis en expertise om kinderen met vlucht- en oorlogservaringen te begeleiden en onderwijs te bieden. We hopen dat onze donatie kan bijdragen aan hun leer- en ontwikkelingsproces.

Het Jeugdeducatiefonds

De doelstelling van het Jeugdeducatiefonds is helder: gelijke kansen creëren voor ieder kind. Kinderen uit de armste gezinnen doen het minder goed op school dan leerlingen uit rijkere gezinnen en dat ligt niet aan hun verstand. Op korte termijn leidt armoede tot minder welbevinden en meer sociale uitsluiting. Op middellange termijn zorgt het voor slechtere schoolprestaties en probleemgedrag. Voor de  langere termijn: een verhoogde kans op armoede en sociale uitsluiting als volwassene.

Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kunnen basisscholen een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Het fonds werft geld en middelen om scholen een extra steuntje in de rug te geven. Dit kan voor een kind het verschil maken voor de rest van zijn leven.