Maatregelen PinkWeb met betrekking tot coronavirus

Geplaatst op 31-03-2020 in Nieuws

Dit bericht is bijgewerkt op 31 maart 2020

Het coronavirus COVID-19 houdt de gemoederen bezig. Bij PinkWeb nemen we de zorgen over het virus uiterst serieus. Dit betekent dat we er alles aan doen om klanten, partners en werknemers te beschermen. We volgen de gang van zaken op de voet en handelen volgens de aanbevelingen van de autoriteiten.

 

 

We nemen je graag mee in de interne richtlijnen die we hebben getroffen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Werknemers van PinkWeb werken sinds deze week vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan. Aanwezigheid op kantoor wordt gecoördineerd. Voor mensen die wel naar kantoor gaan, gelden hygiënemaatregelen. We hebben medewerkers actief geïnformeerd over de verspreiding van het virus en het belang van goede handhygiëne.

De continuïteit van onze dienstverlening is op dit moment, naast gezondheid, één van onze speerpunten. Ons portaal kan een kritische faciliteit zijn in de dagelijkse processen van onze klanten. Dit nemen we zeer serieus. We willen de kwaliteit van onze dienstverlening blijven waarborgen.

‘Er is een business continuity team opgesteld en onze bestaande continuïteitsplannen zijn geanalyseerd en verder toegespitst op de situatie rond het COVID-19 virus. We hebben kritische processen in kaart gebracht en zijn voorbereid op hoe we deze waarborgen in het kader van werken op afstand of ziekte van bepaalde mensen’, licht business continuity manager Guido van Lieshout toe. ‘Daarnaast hebben we onze processen al lang geleden zo ingericht dat ze onveranderd kunnen doorgaan, ook als ze op afstand plaatsvinden. We voorzien onze mensen van de benodigde middelen om thuis te werken en we gebruiken online communicatietools zoals Google Hangouts en Teamviewer. We zijn dankzij deze tools nog steeds nauw met elkaar verbonden. Bovendien kunnen klanten gewoon contact opnemen met hun gebruikelijke contactpersoon.’

We ontvangen in ieder geval tot 6 april niemand op ons kantoor. Onze afspraken worden zoveel mogelijk ingepland als en omgezet naar telefonische of online meetings. PinkWeb activiteiten gaan voorlopig niet door, met uitzondering van de webinars.

Zakelijke reizen worden beperkt tot een minimum en we reizen niet naar risicogebieden. We monitoren werknemers die denken dat ze zijn besmet met het coronavirus.

Ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel en we volgen ze op de voet. Er is een coördinatieteam ingesteld waarin de laatste stand van zaken regelmatig wordt besproken. We staan hierbij in nauw contact met ons moederbedrijf Visma en we ontvangen ook vanuit hen adviezen. Als er nieuwe informatie en aanbevelingen beschikbaar komen, dan passen we onze maatregelen daarop aan.

Visma werkt oplossingsgericht om een ​​veilige en stabiele levering van onze producten en diensten te garanderen in de toekomst. Het voorkomen van de verspreiding van een virus in een samenleving is een taak voor iedereen die in die gemeenschap woont en werkt. Als onderdeel van het grote bedrijf Visma hebben we routines, richtlijnen, plannen en reeds gevormde groepen om een ​​mogelijke crisissituatie het hoofd te kunnen bieden.

We houden dit artikel up-to-date. Neem bij vragen gerust contact met ons op!