“Ik voel dat we meer een gemeenschap zijn dan een plek waar je ‘gewoon’ werkt” Marvin Jansen over werken bij Visma en PinkWeb

Geplaatst op 15-12-2022 in Medewerkers

We zouden bij PinkWeb nergens zijn zonder onze slimme en gedreven werknemers. Daarom zetten we hen graag af en toe in de spotlights. Bijvoorbeeld in dit interview met onze salesmanager Marvin Jansen, waarin hij meer vertelt over zichzelf, zijn werk en (Visma |) PinkWeb als werkgever. Leer Marvin beter kennen in dit blog.

 

Dit is Marvin: hij stapte na zijn studie programmering over naar de ‘zachte kant’, omdat hij zich realiseerde dat zijn doel is om met mensen te werken.

Hoi Marvin. Je werkt in de sales – maar je hebt ook een achtergrond in programmeren. Welke voordelen geeft je dat in deze baan?

“Mijn opleiding ging meer over programmeren en weten hoe dingen werken aan de ontwikkelingskant is handig als je aan de sales kant werkt. Vroeger heb ik zelfs een radio app ontwikkeld, zodat iedereen naar livestreams van verschillende radiozenders kon luisteren. Ik denk dat het nog steeds ergens te vinden is in Google Play Store. Ik vond het leuk, maar het gaf me niet genoeg voldoening, vandaar dat ik uiteindelijk naar de ‘zachte kant’ ben overgestapt. Ik houd ervan om met mensen te werken, hen te zien ontwikkelen en groeien. Dat is wat ik het leukste vind. Ik geloof ook dat het echt belangrijk is om te weten waarom je iedere ochtend wakker wordt. Het gaat allemaal over een doel hebben. En werken met mensen is die van mij.”

 

Geweldig dat je zo’n helder doel in je hoofd hebt. En bij welk Visma bedrijf werk je, waar ben je op dit moment mee bezig?

“We zijn een softwareoplossing voor accountants aan het maken. Het is een portal waar accountantskantoren en hun klanten onderling documenten kunnen goedkeuren en met elkaar delen. Op die manier hebben beide partijen meer tijd om zich te concentreren op wat ‘echt belangrijk is’, zoals we dat noemen. En dat is waar Visma voor staat: mensen met elkaar in verbinding brengen.”

 

En als we nog een stap verder gaan, hoe denk je dat technologie de samenleving beïnvloedt?

“Tegenwoordig is technologie natuurlijk overal. Neem bijvoorbeeld boodschappen doen – in de app tik in wat voor fruit ik wil hebben en ze brengen het binnen 10 minuten. Tijdens het reizen check je gewoon in, scant je telefoon en loopt door – je kan overal naartoe zonder beperkingen en grenzen. Ik denk in het algemeen dat techniek ons allemaal verbindt. Het is een goede tijd om in te leven. Ik geloof erin dat de toekomst meer een deeleconomie wordt, en dat het nog makkelijker wordt om transacties te doen. Ik bedoel dat we nu al technologieën zoals blockchain zien verschijnen. De gedeelde component binnen technologie gaat nog belangrijker worden, omdat alles met elkaar in verbinding moet worden gebracht.”

“De gedeelde component binnen technologie gaat nog belangrijker worden, omdat alles met elkaar in verbinding moet worden gebracht.”

Als salesmanager ben jij degene die ons product naar de klant brengt. Welke feedback krijg je van hen – wat vinden ze over het algemeen?

“Ze zeggen dat onze oplossingen gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze zijn erg te spreken over de handigheid, maar beveiliging is tegenwoordig ook erg belangrijk. Dat is niet het type feedback dat je meteen krijgt, maar iets dat ze zich na een aantal jaar realiseren, omdat ze er daarvoor nog geen problemen mee hebben gehad. Ons werk gaat niet over harde onderhandelingen en het sluiten van deals, maar over een vertrouwde adviseur zijn, dankzij langdurige betrokkenheid en sterke relaties met onze klanten. We hebben een hoop klanten die al vanaf dag één bij ons zijn, dat is een compliment dat we jaar na jaar krijgen. Ik houd echt van deze manier van werken, met een stabiele klantomgeving. Dat is voordelig voor beide kanten.”

 

Hoe zou je het werken in een klein bedrijf dat ook deel uitmaakt van iets groters omschrijven?

“Ik zie Visma als de grote zus of broer die ons echt helpt. Een voorbeeld is hoe Visma met cyberveiligheid werkt, dat is iets waar Espen over kan uitweiden. Hij is het hoofd beveiliging, en moedigt ons altijd aan om hard te trainen, maar slim te vechten. Dus op elk moment, elk tijdstip, moeten we er klaar voor zijn. Aan de kant van de beveiliging denk ik dat Visma als geheel een grote sprong heeft gemaakt, wat gunstig is voor alle bedrijven. Incidenten worden openlijk gedeeld, en niet gewoon onder het tapijt geschoven. Ik houd van die strategie, omdat op een dag toch wel uitkomt. Dat zorgt ervoor dat ik rustig kan slapen.”

“Ons werk gaat niet over harde onderhandelingen en het sluiten van deals, maar over een vertrouwde adviseur zijn, dankzij langdurige betrokkenheid en sterke relaties met onze klanten.”

Hoe zou je de cultuur bij Visma omschrijven?

“De cultuur is open. Je kan iedereen aanspreken als je hulp of steun nodig hebt. Er is geen hiërarchie of iets dergelijks. En het gaat over ontwikkelen, niet alleen onszelf, maar ook onze teams en het bedrijf. Het voelt alsof iedereen op hetzelfde level zit. Mensen worden hier gelijk behandeld. Ik zou zeggen dat we hard werken en hard genieten. Na het werk gaan we samen wat drinken, en ik voel dat we meer een gemeenschap zijn dan een plek waar je ‘gewoon’ werkt.”

 

 

Je hebt net ook een baby gekregen – gefeliciteerd! Hoe denk je dat technologie in de toekomst de samenleving van onze kinderen gaat beïnvloeden?

“Dank je! Alles is tegenwoordig zo digitaal, dus weet hij niet beter dan dat alles in de wereld digitaal is. Ik denk dat iedere baan een soort tech job gaat zijn, en mijn zoon zal meer mogelijkheden met techniek ontdekken dan wij ons nu kunnen voorstellen. Hij zal natuurlijk zijn eigen dromen hebben, maar ik denk dat tech een logische branche is om naartoe te gaan. Wij moeten producten voor de toekomst ontwikkelen. Ik denk dat de volgende fase is om na te denken over duurzaamheid binnen de IT. We zijn al aan het verschuiven van de offline wereld naar de online wereld, wat natuurlijk helpt, maar we moeten ook zaken overwegen, zoals kosten, behoeften, datacenters enzovoort. Puur omdat het digitaal is, betekent niet dat het duurzaam is.”

“Ik denk dat iedere baan een soort techbaan gaat worden in de toekomst, en mijn zoon zal meer technische mogelijkheden ontdekken dan wij ons nu kunnen voorstellen.”

Over de toekomst gesproken – waar zie je jezelf en Visma in de komende jaren?

“Hopelijk blijf ik hier bij Visma om onze producten te maken en te verbeteren. We hebben nog steeds ruimte om te groeien. Dus we zitten hier in een goede flow. En misschien ben ik op een dag een directeur bij mijn eigen bedrijf. Maar ik ben nog jong, dus moet ik het stap voor stap doen. Het is belangrijk om niet alleen voor dromen na te leven, maar ook van de reis te genieten. Wat betreft Visma ben ik van mening dat er nog steeds veel groeipotentieel is, omdat er zoveel dingen nog moeten worden gedigitaliseerd. Ik denk dat Visma meer bedrijven zal overnemen en hen verder zal helpen groeien, maar dat we ook groeien met de bedrijven die we al hebben. Ik zie alleen maar groei om me heen – daarom denk ik dat dit op dit moment een goede plek is om te zijn.”

 

Dit interview verscheen oorspronkelijk op Visma.nl.

Offerte aanvragen

PinkWeb is niet voor niets het meestgebruikte klantenportaal in de accountancy. Met onze oplossingen kun je in één herkenbare en veilige omgeving documenten uitvragen, delen en ondertekenen. 24/7 en vanaf iedere plek, zonder te hoeven kiezen tussen gemak en veiligheid.

We automatiseren alle tijdrovende en handmatige werkzaamheden, waardoor je veiliger en efficiënter werkt. Zo houd je tijd over voor betekenisvol contact met je klanten en help je hen met wat ze écht van je nodig hebben.

Liever eerst een demo? Plan hem hier!

Vraag gelijk een offerte aan

Om een zo goed mogelijke offerte te maken, hebben wij een paar gegevens van jou en jouw bedrijf nodig. Na het versturen van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.


Vraag hier jouw nieuwe koppeling aan

Vraag hieronder direct jouw gewenste koppeling aan. Twijfel je nog? Neem dan ook zeker contact met ons op om te kijken of dit pakket bij jou past. Je kan dit doen bij jouw Customer Success Manager of door het formulier in te vullen op onze contactpagina.