Next level belastingadvies met smart data-oplossing door samenwerking Sdu Taxvice en Visma

Geplaatst op 10-01-2020 in Nieuws

Sdu en Visma slaan de handen ineen om de verschillende datastromen binnen de belastingadviespraktijk samen te laten komen in de innovatieve cloudsoftware Taxvice. Hiermee zet Taxvice de volgende stap richting next level belastingadvies waarin proactief advies en signalering centraal staan.

“Op het gebied  van belastingadvies leven we in een wirwar van systemen waardoor je als sector achterloopt in de digitale transformatie. Met deze samenwerking verandert de fiscale wereld revolutionair”, aldus Esther van Doesburg, chief innovation manager bij Sdu.

Belastingadviseurs die goed inzetten op smart data kunnen effectief als strategisch partner fungeren, betere aanbevelingen doen en op die manier van (nog meer) toegevoegde waarde zijn voor hun klanten. Deze kansen ontstaan door systemen, denkwijzen en adviespraktijken van belastingadviseurs en accountants in te richten met een effectieve en meer efficiënte benadering en digitale ontsluiting van de adviespraktijk.

“Bij het centraal stellen van de adviesklant heb je als belastingadviseur te maken met allerlei soorten datastromen, zoals CRM-, boekhoud-, aangifte-, DMS- en andere softwarepakketten. In geen andere sector is dit zo uiteenlopend als in de fiscale praktijk. Dat moet beter kunnen”, aldus Jelmer Nieuwenweg, Managing Director van Visma PinkWeb.

Het PinkWeb platform integreert met ruim 50 software oplossingen voor accountants en belastingadviseurs. Dankzij de koppeling tussen Sdu Taxvice en PinkWeb hebben gebruikers van Taxvice direct de beschikking over deze integraties. Hierdoor worden de werkprocessen rondom belastingadvies nog beter geoptimaliseerd.

De samenwerking van Taxvice en Visma maakt nu ook vanuit digitaal perspectief het centraal stellen van de klant mogelijk. De digitale cloudoplossing Taxvice brengt fiscale inhoud, werkprocessen en datastromen bij elkaar. Beslissingen die eerder genomen werden op basis van een handvol berekeningen, ramingen en inschattingen, kunnen nu kwantitatief gestaafd worden met smart data. Visma realiseert binnen Taxvice deze koppeling met de inhouse aanwezige software, zoals de aangifte-en boekhoudsoftware. Al deze verschillende datastromen komen bij elkaar in een datawarehouse per adviespraktijk.

De interactie tussen alle geïntegreerde data en modellen maakt analyses mogelijk die voorheen versnipperd, tijdsintensief en complex waren. Deze wijze van analyseren leidt tot hogere beslissnelheid en betere en meer geïntegreerde inzichten. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking, want wij zijn als Sdu overtuigd dat wij in co-creatie met Visma, de hype rondom big  en smart data kunnen omzetten in een concreet toepasbare oplossing voor de belastingadviespraktijk”, aldus Sander de Groot, CEO Sdu. “Met deze samenwerking wordt de kracht van Visma op het gebied van datawarehousing, koppelingen, ketenoptimalisatie en data-analyse gebundeld met de inhoudelijke- en werkproceskennis van Sdu”, vult Coen Egberink, Managing Director van Visma Connect aan.

Praktische informatie:
Meer informatie over deze softwareoplossing vindt u via www.sdu.nl/taxvice. Dit is een gezamenlijk persbericht van Sdu en Visma

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met:
Esther van Doesburg | e.v.doesburg@sdu.nl| 06-20 49 71 49

Sdu
Sdu is de innovatiepartner voor bedrijven en professionals in de juridische en fiscale sector. Sdu ontwikkelt producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Nu, en in de toekomst. Met ruim 200 jaar ervaring en als onderdeel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, heeft Sdu zeer goede kennis van ontwikkelingen en behoeften in het juridische en fiscale werkveld.

Visma

 

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 10.000 medewerkers, 1 miljoen klantcontracten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM en e-overheid. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Visma Raet, PinkWeb, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, Dotweb, HR2day en PlusPort onderdeel van de Visma-groep. Visma is titelsponsor van Team JumboVisma, een van ’s werelds beste wieler- en schaatsteams.