PinkWeb bereidt zich voor op 2024

Geplaatst op 28-11-2023 in Productnieuws

Het einde van 2023 komt steeds dichterbij. De accountancymarkt is de afgelopen jaren flink aan het veranderen en wij veranderen mee. Ook dit jaar hebben we weer alles op alles gezet om onze gebruikers nog makkelijker en efficiënter te laten werken. Maar we kijken niet alleen naar het hier en nu, we kijken ook naar de toekomst. We blikken terug op onze innovatieve ontwikkelingen van dit jaar en delen onze plannen voor volgend jaar.

 

Twee vrouwen kijken naar de website van accountancyplatform Visma PinkWeb

 

PinkWeb staat als product voor documenten uitvragen, delen en ondertekenen in één herkenbare en veilige omgeving. En daar hebben we dit jaar een nieuw product aan toegevoegd: PinkWeb Comply, voor een efficiënte KYC afhandeling. Daarbij is het onze missie om alle handmatige werkzaamheden te automatiseren. We nemen geen genoegen met nieuwe mogelijkheden die de gebruiker dwingen om “papieren stappen” simpelweg nu digitaal te moeten zetten. Nieuwe functionaliteit moet acties altijd veiliger én sneller maken. En daar gaan we in 2024 mee door.

Wat hebben we gelanceerd en wat kun je verwachten? Hier een overzicht.

 

Comply

Als je PinkWeb een beetje volgt, zal het je niet zijn ontgaan: PinkWeb Comply. In oktober lanceerden wij onze oplossing om binnen 5 minuten KYC- en AML-checks uit te voeren, inclusief het geautomatiseerd en veilig verzamelen van alle informatie die je daarvoor nodig hebt. Uniek op de markt, met onze online aanlevering van informatie door cliënten, gebruikte databronnen en integraties. Zo voldoe je snel, veilig en makkelijk aan alle vereisten van de Wwft. Natuurlijk gaan wij verder met de ontwikkeling van nog meer krachtige functionaliteit.

 

Request

Naast de lancering van Comply, zijn we ook hard aan de slag met onze nieuwe uitvraagmodule: Request. Momenteel zijn we met een groep klanten aan het werk om deze vernieuwde veelzijdige oplossing te realiseren. Hiermee kan je gericht vragen stellen en informatie of documenten uitvragen bij (potentiële) klanten. Door het gestructureerde overzicht, kunnen jij en de cliënt makkelijk zien welke specifieke informatie of bestanden nog moeten worden aangeleverd. Mega-efficiënt dus! Aan het begin van 2024 komt de eerste versie live.

 

Sign

Je kon natuurlijk altijd al digitaal ondertekenen met PinkWeb, maar dit jaar hebben we ook onze eigen SBR Assurance oplossing gelanceerd. Hierdoor kan je nog makkelijker, veiliger en vooral efficiënter jouw volledige SBR Assurance proces afronden. Daarnaast wordt er bij onze oplossing geen gebruik gemaakt van fysieke tokens. De oplossing is volledig cloud-based, waardoor jij er altijd en overal gebruik van kan maken. Gewoon in je vertrouwde online PinkWeb omgeving. Ook is functionaliteit voor het weergeven van een ‘natte’ handtekening toegevoegd.

We gaan natuurlijk door met het uitbreiden en verbeteren van PinkWeb Sign met de meest gevraagde wensen, bijvoorbeeld voor het flexibeler kunnen instellen van de gebruikers die moeten ondertekenen.

 

Nieuwe integraties

PinkWeb is constant bezig met het uitbreiden van integraties. Zo blijf jij als gebruiker vrij in de keuze voor jouw software. Dit jaar hebben we mooie nieuwe koppelingen gelegd met Silverfin, AdminPulse, Afas, Hyarchis en Alure Online.

Natuurlijk zitten we niet stil en zijn wij inmiddels al druk bezig met de (door)ontwikkeling van de volgende koppelingen:

  • Exact Online
  • SSO Twinfield
  • Visionplanner
  • ZIP naar PDF bij meerdere integraties

In onze App Store kan je alle integraties vinden op het gebied van CRM, documenten delen en uitvragen, signing en SSO’s. Verzoeken voor nieuwe integraties zijn natuurlijk altijd welkom!

 

AI binnen PinkWeb

De komst van AI was niet te missen en wij hebben de kansen ervan dan ook met beide handen aangegrepen. Binnen Visma zijn veel tools en kennis beschikbaar waar we gebruik van maken. Binnen het development team gebruiken we bijvoorbeeld al AI tools om sneller code te schrijven en goed te testen.

Daarnaast hebben wij dit jaar de Signing Hub gelanceerd. Door slim gebruik te maken van AI en machine learning, leest het systeem uit om wat voor document het gaat, voor wie het is bestemd en over welke periode het gaat. Zo hoef je als accountant zelf niks meer te doen, waardoor tijd wordt bespaard en fouten worden voorkomen.

Momenteel zijn wij aan het onderzoeken hoe AI verder kan helpen bij het creëren van een nog efficiëntere werkomgeving. Ons doel? Zorgen dat jij als gebruiker zo weinig mogelijk handmatige stappen hoeft uit te voeren en kan focussen op jouw klant.

 

Sync (CRMHub)

Samen met Visionplanner, Yuki, Radar, Adminpulse en eAccounting hebben wij dit jaar de CRMHub gelanceerd. Hiermee kan je vanuit je CRM-pakket alle CRM-mutaties automatisch verwerken in andere gebruikte software. Dat bespaart veel tijd en kans op fouten. Inmiddels koppelen steeds meer softwarepakketten aan deze oplossing, waardoor deze alleen maar efficiënter wordt. Het komende jaar breiden we het aantal velden dat gesynchroniseerd wordt verder uit.

 

App

De app is een belangrijk onderdeel van PinkWeb. Supermakkelijk, -snel en -veilig met FaceID en vingerafdruk. En natuurlijk aan te passen aan jouw huisstijl. We zien dat de app steeds intensiever wordt gebruikt, waardoor we deze flink aan het doorontwikkelen zijn. We hebben bijvoorbeeld flink wat updates gedaan om de app ook voor internationale gebruikers beschikbaar te maken. Zo kunnen collega’s of cliënten die geen Nederlands begrijpen ook optimaal gebruikmaken van de app.

 

iDEAL

Op veler verzoek zijn wij aan de slag met het ontwikkelen van een koppeling met iDEAL. Zo kunnen betaalstromen naar de Belastingdienst direct vanuit PinkWeb via iDEAL worden geregeld. Natuurlijk veel efficiënter, maar wat wij vooral belangrijk vinden is dat het veilig gebeurt en dat notificaties over betalingen geen phishing in de hand werken. Dit wordt een mooie start van het nieuwe jaar!

 

Afsluiting

Al een flinke lijst met ontwikkelingen, maar ergens natuurlijk nooit genoeg. We willen zo veel mogelijk klanten helpen, maar voor ons blijft kwaliteit en vooral ook veiligheid prioriteit hebben. We nemen de feedback en wensen van onze klanten altijd mee en voor nieuwe mogelijkheden werken we steeds vaker nauw samen met een groep klanten.

Om met ons mee te kunnen groeien, breiden we ook constant onze online begeleiding uit. We publiceren steeds meer online trainingen in het PinkWeb platform en breiden de knowledge base verder uit. Hierdoor kan je PinkWeb eenvoudig op een manier inrichten die voor jou, jouw team en natuurlijk ook jouw klanten het beste werkt. Zonder hulp van onze kant.

BI

Weten wat voor groei jij afgelopen jaar hebt gemaakt? Met de gedetailleerde insights van PinkWeb, krijg je inzicht in de belangrijkste KPI’s, ontwikkeling van gebruik, snelheid van ondertekenen, app-gebruik, verschillen tussen vestigingen en veel meer. Deze worden steeds completer en steeds meer gegevens worden realtime geüpdatet.

 

Heb je wensen, ideeën, wil je meer weten over de plannen? Neem contact op met je Customer Success Manager of met ons service team via support@pinkweb.nl.