PinkWeb ontvangt ISO 27001 certificaat

Geplaatst op 12-02-2014 in Nieuws

Pink Web Applications B.V. is glansrijk geslaagd voor het laatste onderdeel van ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging. De certificering geeft aan dat de leverancier van het meest gebruikte accountancy klantenportaal Cliënt Online  alle processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde heeft en het informatiebeveiligingssysteem beschikt over een solide en veilige structuur. PinkWeb is één van de allereerste organisaties dat zich heeft laten toetsen tegen de nieuwe 2013 versie van deze norm en laat hiermee zien dat het een betrouwbare partner is voor haar klanten.

ISO 27001:2013 toetst het managementsysteem van informatiebeveiliging. Klanten en gebruikers hebben daarmee de zekerheid dat PinkWeb informatiebeveiliging beheerst, optimaal heeft geïmplementeerd in haar beleid en processen en continu werkt aan verbeteringen.

Bij PinkWeb valt het hele bedrijfsproces binnen de scope: “het ontwikkelen, verkopen en beheren van online accountancy software”. Alle 114 maatregelen uit het normenkader zijn van toepassing verklaard in de Statement of Applicability en geïmplementeerd in de organisatie.

“We vinden het zeer belangrijk dat accountants en hun cliënten er van op aan kunnen dat hun gegevens zo veilig mogelijk worden verwerkt en beheerd. De wens om klanten te laten zien dat we groot belang hechten aan informatiebeveiliging en daar zeer serieus werk van maken, is aanleiding geweest het certificeringstraject in te zetten.” Aldus Gerard Huis in ’t Veld, de Security Officer van PinkWeb. “Het behalen van de ISO 27001:2013 certificering is de formele bevestiging van dat wat we al jarenlang in de praktijk doen. PinkWeb heeft altijd al veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. Met deze certificering laten we zien dat we aan de hoogste standaarden voldoen.”

Op dit moment heeft PinkWeb het laatste stadium van de certificering succesvol afgerond. Het officiële certificaat zal naar verwachting in maart worden ontvangen. Elk jaar zal een nieuwe audit voor hercertificering plaatsvinden.

[Update 21-2-2014: het certificaat is al binnen, titel nieuwsbericht aangepast. U kunt hier alles over de certificaten van PinkWeb lezen.]