PinkWeb Product Update – November 2023

Geplaatst op 23-11-2023 in Productnieuws

PinkWeb is continu in beweging. Nieuwe integraties, updates in bestaande functionaliteiten of ‘gewoon’ bugfixes: we nemen jou graag mee in wat we allemaal doen. Elke maand geven we je een update van de mooie en belangrijke updates in onze oplossingen. Vandaag in de spotlight: Alure Online, nieuwe updates en voorbereiden op het nieuwe jaar.

 

PinkWeb Product Update banner

 

Productnieuws

Alure Online: Beheer CRM-data in de cloud

Goed nieuws voor Alure-gebruikers! Onze Alure-integratie is uitgebreid met een cloud-versie. Hiermee kun je jouw CRM-data volledig digitaal beheren, waaronder het aanmaken van cliënten, aanpassen van NAW-gegevens, beheren van fiscale nummers en koppelen van contactpersonen. Verbeter de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van jouw PinkWeb omgeving.

Alles over de update

 

Mobile app

Nieuwe versie van de App

De nieuwste versie van onze app voor Android en IOS staat in de appstores klaar. Als je klant het automatisch installeren van updates heeft aanstaan, hoeft er niks te gebeuren. In andere gevallen moet de klant deze nieuwe versie handmatig installeren. In beide gevallen moet de klant wel even opnieuw inloggen.
De vernieuwing van de app zit vooral in de achterkant. Er is voor een nieuw framework gekozen om de app veiliger en toekomstbestendiger te maken.

 

Productnieuws

Nieuwe taxonomie

We naderen het nieuwe jaar en dan komt er natuurlijk weer een nieuwe taxonomie. De Nederlandse Taxonomie is gebaseerd op een internationale standaard voor business reporting (Extensible Business Reporting Language – XBRL). Wij moeten ervoor zorgen PinkWeb naadloos aansluit op de Nederlandse Taxonomie zodat XBRL bestanden kunnen worden uitgewisseld met de uitvragende partijen.
Op het moment wordt die nieuwe taxonomie NT18 uitvoerig getest. Zodra alle testen succesvol zijn afgerond zullen we de NT18 implementeren. Houd de release notes in de gaten als je wilt weten wanneer dit is gebeurd.
Als je voor die tijd al een document wilt plaatsen voor een periode in 2024 zal het document niet door de validatie komen.

Abonneer je op de release notes

 

 

Productnieuws

Engelse vertaling verbeterd

Er is de afgelopen tijd veel aan de Engelse vertaling verbeterd. We hebben elke gelegenheid aangegrepen om de bestaande vertaling onder de loep te nemen. Dit heeft als resultaat dat de vertaling een stuk duidelijker is geworden. Dat is goed nieuws voor alle gebruikers die PinkWeb in het Engels gebruiken.

Tips & trucs

Maak je dossier klaar voor het nieuwe jaar

Met de komst van het nieuwe jaar is het vaak ook nodig om van tevoren een nieuwe mappenstructuur in Dossier op te zetten. In PinkWeb is het mogelijk om een mappenstructuur van een cliënt eenvoudig te kopiëren naar andere cliënten. Dat scheelt een hoop werk, maar je moet goed opletten want als je eenmaal de structuur hebt gekopieerd kan je dit niet meer terugdraaien.
Ons advies is om een test-cliënt te maken waar je in Dossier de nieuwe mappenstructuur voor bijvoorbeeld 2024 in opzet. Vervolgens kopieer je deze structuur naar andere cliënten. Kopieer ze niet in één keer naar alle cliënten tegelijk want als er een fout in zit kan je dit niet terugdraaien. Kopieer de structuur eerst naar 1 of 2 cliënten om te controleren of alles juist is. Is alles juist, dan kan je de structuur naar meerdere cliënten kopiëren.

Lees hier de handleiding voor het kopiëren van mappenstructuren

 

Heb je vragen? Stel ze aan ons via support@pinkweb.nl of 033-7501334