PinkWeb strijdt met klanten tegen ontbossing

Geplaatst op 23-12-2021 in Nieuws

Er worden ieder jaar meer dan 2 miljard bomen gekapt voor papier, ondanks digitalisering. En dat terwijl bomen onmisbaar zijn voor al het leven op aarde. We leveren een belangrijke bijdrage aan verduurzaming met ons klantenportaal. Toch willen we een nog actievere stap zetten tegen ontbossing. We gaan bomen planten, samen met onze klanten.

Speciaal voor de feestdagen doneren we namens onze klanten 100 bomen aan stichting Trees for All. Trees for All plant de helft van deze bomen in Nederland en de andere helft is voor projecten in het buitenland.

 

Digitaal ondertekenen

We laten het niet bij een eenmalige donatie. Naast dit kerstgeschenk gaan we vanaf januari 2022 iedere maand één boom planten per 1000 digitale ondertekeningen. Om onze nieuwe oplossing Connected Signing te vieren en natuurlijk omdat we digitaal ondertekenen willen aanmoedigen.

Want, zo is op de website van Trees for All te lezen: ‘Onze wereld heeft meer bomen nodig. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering.’

Door digitaal te ondertekenen is er minder papier nodig. En minder papier betekent minder bomen kappen, maar ook minder energieverbruik. Voor het maken van één A4-tje is maar liefst 10 liter water nodig en voor één ton papier wordt naar schatting zo’n 957 liter brandstof gebruikt. De CO2-uitstoot van de papierindustrie is enorm – bijna drie keer meer dan die van de luchtvaart.

Planten met klanten

Genoeg redenen dus om zo min mogelijk papier te gebruiken. Dat doe je misschien al door via het PinkWeb portaal te werken, waarin documenten digitaal worden verwerkt en uitgewisseld. Door ook al je documenten te ondertekenen in onze omgeving lever je nu bij PinkWeb zowel direct als indirect een positieve bijdrage aan het milieu.

En ben jij aan het eind van het jaar de snelste groeier, heb je de meeste digitale handtekeningen gezet (vergeleken bij andere bedrijven van jouw formaat) of ondertekenen jij en je klanten gemiddeld het snelst of het vaakst via de app? Dan planten we met jou fysiek één eigen boom, waarvan je een persoonlijk – digitaal – certificaat ontvangt.

Managing director Jelmer Nieuwenweg: ‘Bij Visma | PinkWeb vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Daar leveren we graag een bijdrage aan, het liefst samen met onze klanten. Samen strijden we tegen ontbossing en voor een beter klimaat. Help je mee?’

Lees hier meer over Connected Signing!