PinkWeb trots op SBR-wereldprimeur KPMG

Geplaatst op 08-02-2018 in Nieuws

KPMG Nederland maakte gisteren bekend dat ze haar eerste jaarverslag heeft afgetekend volgens Standard Business Reporting (SBR). PinkWeb is trots dat het online platform Client Online hier bij heeft kunnen helpen.

Samen met PinkWeb, XBRLreports en PKISigning heeft KPMG een digitale portal gerealiseerd waarin klanten hun digitale jaarverslag probleemloos bij de Kamer van Koophandel en de banken kunnen deponeren, inclusief controleverklaring via SBR.

Belangrijk, want sinds 1 januari 2018 is het voor middelgrote ondernemingen verplicht om de jaarrekening digitaal, in XBRL-formaat en via SBR te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Hier moet een door de accountant opgestelde controleverklaring in XBRL-formaat bij.

Deze verklaring bevat geen ‘natte handtekening’ meer, maar een gekwalificeerde digitale handtekening van de accountant. De technische uitdaging was om beide XBRL-bestanden te linken, gezamenlijk te ondertekenen en in te sturen naar de KvK.

Het XBRL-formaat is een wereldwijde standaard voor gegevensuitwisseling die onder meer wordt toegepast bij jaarrekeningen. Nederland is het eerste land ter wereld dat SBR Assurance toepast voor middelgrote ondernemingen.

Lees het persbericht van KPMG voor meer informatie.