Snel en veilig inloggen in je portaal met Google of Microsoft

Geplaatst op 18-02-2022 in Productnieuws

De meeste mensen hebben tegenwoordig meerdere online accounts en dat betekent veel inloggegevens om te onthouden. Vervelend, want je wil gewoon snel in een applicatie kunnen. Deze feedback krijgen wij ook regelmatig en daar hebben we naar geluisterd. Sinds deze week kun je inloggen in het PinkWeb portaal met je bestaande Google- of Microsoft-account. Veilig, snel en vooral heel erg makkelijk.

 

Snel en veilig inloggen in het Visma PinkWeb portaal met Google of Microsoft

Gebruikersgemak

Het inlogproces is het eerste waar je in een applicatie mee te maken krijgt. Het is dus belangrijk dat dit soepel, laagdrempelig en toch veilig verloopt. Dat begrijpen we. We willen dat onze gebruikers niet meer moeten nadenken over welke gebruikersnaam of welk wachtwoord ze ook alweer hadden ingesteld.

Bijna iedereen heeft wel een Google of Microsoft-account, bijvoorbeeld voor e-mail of om in te loggen op een PC. Het is nu mogelijk om met datzelfde account in te loggen op het portaal. Werk je in een Microsoft- of Google-omgeving? Dan ben je automatisch ingelogd bij PinkWeb. Losse inloggegevens onthouden of dubbel inloggen zijn verleden tijd voor alle gebruikers van het portaal.

Veilig en toekomstbestendig

Veilig omgaan met data heeft bij PinkWeb de hoogste prioriteit. We maken deze nieuwe manier van inloggen mogelijk met Visma Connect. Een gespecialiseerde partij binnen Visma die zich continu bezighoudt met zo veilig en makkelijk mogelijk kunnen inloggen bij applicaties. Ook ons nieuwe inlogproces wordt ontwikkeld en onderhouden volgens de laatste veiligheidsstandaarden, bijvoorbeeld OAuth. Inloggen bij PinkWeb is hierdoor niet alleen makkelijker, maar ook veilig en toekomstbestendig.

Stap in de Connected Experience

Naast gebruiksgemak en de veiligheid van ‘het nieuwe inloggen’, is het inzetten van Visma Connect een mooie stap in de Visma Connected Experience voor accountants. Dit maakt het namelijk mogelijk om veilig en snel in te loggen bij andere software binnen de Visma-familie. Het wordt voor ons eenvoudiger om nieuwe SSO’s in te richten met Visma-bedrijven op basis van de laatste veiligheidsstandaarden. We doen dit bijvoorbeeld al met Visma | Visionplanner. Hierover vertellen we binnenkort meer!