Sponsoring wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma

Geplaatst op 13-12-2018 in Nieuws

Visma wordt co-titelsponsor van de Nederlandse schaats- en wielerploeg Team Oranje. Vanaf 1 januari 2019 gaan beide teams verder onder de naam Team Jumbo-Visma. In juli van dit jaar is PinkWeb een dochterbedrijf geworden van de Visma Group. Wij zijn trots dat we zo ook zijn verbonden aan deze Nederlandse sportploeg met internationale uitstraling.

De overeenkomst maakt Visma het eerste Scandinavische bedrijf dat een pro-wielerploeg op deze schaal ondersteunt. Met wielrennen hoopt Visma meer naamsbekendheid te krijgen in Europa en schaatsen is zowel in Nederland als Noorwegen een van de populairste sporten.

Nederland is van strategisch belang voor Visma. In het afgelopen jaar deed het bedrijf hier meerdere overnames, waarvan PinkWeb er één is. Een belangrijke motivatie voor PinkWeb om toe te treden tot een grotere speler als de Visma Group zijn de mogelijkheden die dit biedt voor onze klanten, ons product en onze medewerkers. Denk aan een goede, toekomstgerichte werkomgeving met nieuwe technologische kansen en een bijdrage aan een nog betere dienstverlening. We zien deze veelheid aan mogelijkheden terug in nieuws als dit. Bovendien vinden we dit als fans van deze sporten natuurlijk razend interessant.

“We zijn zeer verheugd de nieuwe sponsor te zijn van een van de beste wieler- en schaatsteams ter wereld, waarvan onder meer de Olympische gouden medaillewinnaars Sven Kramer, Carlijn Achtereekte en Kjeld Nuis deel uitmaken. We hebben een fase bereikt waarin we van een Scandinavisch bedrijf een pan-Europese organisatie worden. Ondersteuning van Team Jumbo-Visma is een belangrijke stap bij het vergroten van onze aanwezigheid in Europa,” zegt Visma-ceo Øystein Moan.

Directeur van Team Jumbo-Visma, Richard Plugge, deelde zijn enthousiasme over het nieuwe sponsorschap. “Visma is het eerste Scandinavische bedrijf dat wielrennen op deze schaal ondersteunt. Daar ben ik erg trots op. De samenwerking met Visma onderstreept de kracht van ons team door het verenigen van wielrennen en schaatsen,” legt Plugge uit.

Mededirecteur Jac Orie is het hiermee eens. “Het is geweldig dat Visma ons gecombineerde schaats- en wielerteam heeft gekozen. Als Noors bedrijf hebben ze, net als veel Nederlandse bedrijven, bovenmatige interesse in zowel schaatsen als wielrennen. Daarom voelde dit meteen als een goede match. Ik kijk er ook naar uit om hun kennis van software te gebruiken bij het analyseren van onze grote hoeveelheid testgegevens. Ik ben ervan overtuigd dat we een volgende stap kunnen zetten in onze ontwikkeling door onze krachten te bundelen.”