Vanaf boekjaar 2016 elektronisch deponeren

Het is u vast niet ontgaan: vanaf boekjaar 2016 is het verplicht om de jaarrekeningen voor het micro- en kleinbedrijf elektronisch te deponeren. Vanaf 2018 geldt dit ook voor middelgrote bedrijven. Deze digitalisering biedt voordelen: het opstellen en aanleveren van rapportages met SBR is simpel en gaat snel. Maar er ontstaan ook vragen. Hoe ondertekent u namelijk een digitaal document? En wat als u een (verplichte) verklaring wilt bijvoegen?

Elektronisch ondertekenen met Validsign

ValidSign is marktleider op gebied van digitaal rechtsgeldig ondertekenen. Waar de meeste certificaatleveranciers het certificaat aanleveren op een fysiek device, doet ValidSign dit in een veilige cloudomgeving. Zo kunt u ondertekenen vanaf in een webomgeving als Client Online.

Met Client Online Documenten bijvoegen en deponeren bij de KVK

Met de volledige integratie van SBR Assurance in het klantenportaal Client Online, maakt PinkWeb het mogelijk om digitaal een accountantsverklaring bij een jaarrekening te leveren en zo met een akkoordverklaring van de cliënt bij de Kamer van Koophandel wordt afgeleverd. PinkWeb is marktleider met het innovatieve accountancy klantenportaal Client Online.

SBR ready met Client Online & Validsign

PinkWeb organiseert samen met ValidSign een seminar over SBR Assurance. We vertellen u alles over de achtergrond van SBR Assurance en wat dat betekent voor uw werkwijze en processen. We laten u zien hoe u digitaal een accountantsverklaring levert bij een XBRL-document, hoe het digitale proces eruitziet en wat uw collega’s en cliënten daarvan merken.