Veiligheid is onze fundering

Security is vandaag de dag relevanter dan ooit. Het aantal pogingen tot online inbraak neemt dagelijks toe. De wereld is dan ook compleet veranderd ten opzichte van 10 jaar geleden. Waar het vroeger nog computer wizkids waren die bijna per ongeluk ergens binnen kwamen, gaat het tegenwoordig over georganiseerde misdaad.

Breed pakket aan maatregelen

Om weerstand te bieden tegen cybercriminaliteit en ons goed te organiseren, neemt PinkWeb veel verschillende maatregelen en acties. Deze beperken zich niet enkel tot het veilig bouwen van onze software en het afdwingen van sterke wachtwoorden. We trainen onze mensen ook continu om gevaren te herkennen en hiernaar te handelen. Bewustzijn van de risico’s is namelijk de sleutel tot succes als je je wilt wapenen tegen cybercriminaliteit. Daarnaast gebruiken we gespecialiseerde en geavanceerde tools om continu te scannen op kwetsbaarheden en risico’s, zodra een regel code is geschreven, getest en gereleased. We bouwen bewustzijn doelbewust op binnen onze organisatie. Dit doen we op dagelijkse basis om jouw belangrijke informatie te beschermen. We zeggen graag “train hard, fight easy” als het gaat om cybersecurity.

ISO certificering, ISAE verklaring & Visma Trust Centre

We vinden het bij PinkWeb erg belangrijk dat onze klanten en hun relaties ervan op aan kunnen dat hun gegevens veilig worden verwerkt en beheerd. Dit zeggen we niet alleen, we bewijzen ook dat we hier serieus werk van maken. De ISO:27001 en ISO:9001 certificeringen en onze ISAE 3402 type 2 verklaring zijn een formele bevestiging dat we aan de hoogste standaarden voldoen en die continu verbeteren. Wil je meer weten over de Visma-brede aanpak op gebied van veiligheid en privacy? Kijk dan eens rond in het Visma Trust Centre. Dé thuisbasis voor alles over veiligheid en privacy bij Visma, met per product informatie over beveiliging, privacy, standaarden en protocollen.

Alles over onze certificeringen en verklaringen

Sterke internationale ondersteuning

Als Visma-bedrijf staan we niet alleen in onze strijd tegen cybercriminaliteit. Visma is de grootste en snel groeiende cloud leverancier van Europa, met intussen 15.000 medewerkers. Onze developers krijgen hulp van de beste cyber security experts uit het internationale Visma Security Program. Zij helpen ons met analyses, tools en andere middelen. Ze houden 24/7 in de gaten wat er gebeurt op het internet en in onze software. Daarnaast helpen ze ons met het creëren van bewustzijn met een schat aan tips, tricks en cursussen. Zo werken wij aan het maken van veilige software.

Meer over het Visma Security Program

 

Meer lezen over security?

Bekijk al onze security blogs

Een cyberaanval zit in een klein hoekje

Blogs

16 oktober 2023

Een cyberaanval zit in een klein hoekje

Tegenwoordig zijn cybercriminelen steeds op zoek naar nieuwe manieren om toegang te krijgen tot systemen en gegevens. Je hebt vast weleens gehoord van cyberaanvallen zoals van phishing via e-mail of ransomware. Maar er zijn ook genoeg onbekende methoden, die minder voor de hand liggend zijn. In dit blog ontdek je verschillende manieren waarmee cybercriminelen via de achterdeur naar binnen glippen. 

Lees verder

Lees verder
Cyberveiligheid trends voor accountants

Blogs

5 oktober 2023

Cyberveiligheid trends voor accountants

In de snel evoluerende digitale wereld, staan accountantskantoren voor steeds grotere uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid. Zeker met de opkomst van nieuwe AI-technologieën breiden cybercriminelen hun trukendoos verder uit. Als kantoor moet je op de hoogte zijn van de nieuwe trends en uitdagingen om je kantoor te beschermen tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen. In dit blog lees je de trends voor 2023 en de komende jaren. 

Lees verder

Lees verder
Waarom moet je tweefactorauthenticatie gebruiken?

Blogs

15 maart 2023

Waarom moet je tweefactorauthenticatie gebruiken?

Wat is de meisjesnaam van je moeder? Of wat is je sterrenbeeld? Vroeger moest je nadenken over een beveiligingsvraag om je identiteit te verifiëren. Tegenwoordig log je veilig en gemakkelijk in met tweefactorauthenticatie. De meeste cyberveiligheidsexperts zullen je op het hart drukken om hier gebruik van te maken. Maar waarom precies? Dat lichten we voor je toe in deze blog!

Lees verder

Lees verder
Zo stimuleer je cyberveiligheid binnen jouw accountantskantoor

Blogs

10 april 2024

Zo stimuleer je cyberveiligheid binnen jouw accountantskantoor

Als accountantskantoor deel en verwerk je gevoelige informatie. Je wilt je bedrijfsprocessen daarom zo veilig mogelijk houden, maar in de praktijk voert gemak vaak de boventoon. Mensen schakelen tweefactorauthenticatie uit, kiezen voor makkelijk te onthouden wachtwoorden als ‘Welkom123’ en vragen een kopie van een paspoort nog steeds ‘even’ per mail op. Deze handelingen maken je accountantskantoor kwetsbaar voor cybercriminelen. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de veiligheidsmaatregelen omarmen? In dit blog vertellen we meer over de noodzaak van cyberveiligheid en lees je hoe je veilig gedrag stimuleert op de werkvloer.

Lees verder

Lees verder
Wat staat er in een ICT-calamiteitenplan

Blogs

6 december 2022

Wat staat er in een ICT-calamiteitenplan?

Wen maar aan het idee: vroeg of laat zullen cybercriminelen toch een keer binnen weten te dringen in jouw organisatie. Je doet er niets aan, maar je kunt je wel voorbereiden met een calamiteitenplan. Zo voorkom je paniek en beperk je de schade. In dit blog lees jij wat er in een  ICT-calamiteitenplan móet staan.

Lees verder

Lees verder
Bewaren en delen van klantgegevens: waar moet je op letten?

Blogs

18 november 2022

Bewaren en delen van klantgegevens: waar moet je op letten?

De accountancybranche is volop in beweging. Kantoren zijn veelal op zoek naar nieuwe medewerkers en doen er alles aan om huidige medewerkers aan boord te houden. Aandacht voor de AVG, privacy en informatieveiligheid schuift hierdoor naar de achtergrond. Maar toch is het van belang om hier aandacht aan te blijven besteden. Met vrij eenvoudige ingrepen en aandachtspunten heb je de mogelijkheid om veiliger en efficiënter om te gaan met klantgegevens. In dit blog lees jij waar je op moet letten bij het veilig bewaren en delen van klantgegevens.

Lees verder

Lees verder

Bescherming in onze oplossingen

Bewustzijn, focus op security en veilig programmeren zijn belangrijk. Het beveiligen van onze software natuurlijk ook. Er wordt veel gevoelige informatie verwerkt in onze oplossingen en we zien het dan ook als onze plicht om informatiebeveiliging zeer serieus te nemen. Een aantal veiligheidsmaatregelen die we nemen is multifactor authenticatie volgens de allerhoogste standaarden, veilige opslag van data en de configuratie van rechten en rollen, zodat je zelf kiest wie bij welke gegevens kan. Daarnaast hebben we een Responsible Disclosure beleid om op verantwoorde wijze kwetsbaarheden te melden.