Veiligheid is onze fundering

Security is vandaag de dag relevanter dan ooit. Het aantal pogingen tot online inbraak neemt dagelijks toe. De wereld is dan ook compleet veranderd ten opzichte van 10 jaar geleden. Waar het vroeger nog computer wizkids waren die bijna per ongeluk ergens binnen kwamen, gaat het tegenwoordig over georganiseerde misdaad.

Breed pakket aan maatregelen

Om weerstand te bieden tegen cybercriminaliteit en ons goed te organiseren, neemt PinkWeb veel verschillende maatregelen en acties. Deze beperken zich niet enkel tot het veilig bouwen van onze software en het afdwingen van sterke wachtwoorden. We trainen onze mensen ook continu om gevaren te herkennen en hiernaar te handelen. Bewustzijn van de risico’s is namelijk de sleutel tot succes als je je wilt wapenen tegen cybercriminaliteit. Daarnaast gebruiken we gespecialiseerde en geavanceerde tools om continu te scannen op kwetsbaarheden en risico’s, zodra een regel code is geschreven, getest en gereleased. We bouwen bewustzijn doelbewust op binnen onze organisatie. Dit doen we op dagelijkse basis om jouw belangrijke informatie te beschermen. We zeggen graag “train hard, fight easy” als het gaat om cybersecurity.

Sterke internationale ondersteuning

Als Visma-bedrijf staan we niet alleen in onze strijd tegen cybercriminaliteit. Visma is de grootste en snel groeiende cloud leverancier van Europa, met intussen 15.000 medewerkers. Onze developers krijgen hulp van de beste cyber security experts uit het internationale Visma Security Program. Zij helpen ons met analyses, tools en andere middelen. Ze houden 24/7 in de gaten wat er gebeurt op het internet en in onze software. Daarnaast helpen ze ons met het creëren van bewustzijn met een schat aan tips, tricks en cursussen. Zo werken wij aan het maken van veilige software.

Meer over het Visma Security Program

 

ISO certificering & Visma Trust Centre

We vinden het bij PinkWeb erg belangrijk dat onze klanten en hun relaties ervan op aan kunnen dat hun gegevens veilig worden verwerkt en beheerd. Dit zeggen we niet alleen, we bewijzen ook dat we hier serieus werk van maken. Onze ISO:27001 en ISO:9001 certificeringen zijn een formele bevestiging dat we aan de hoogste standaarden voldoen en die continu verbeteren. Wil je meer weten over de Visma-brede aanpak op gebied van veiligheid en privacy? Kijk dan eens rond in het Visma Trust Centre. Dé thuisbasis voor alles over veiligheid en privacy bij Visma, met per product informatie over beveiliging, privacy, standaarden en protocollen.

Alles over onze ISO certificering

Bescherming in onze oplossingen

Bewustzijn, focus op security en veilig programmeren zijn belangrijk. Het beveiligen van onze software natuurlijk ook. Er wordt veel gevoelige informatie verwerkt in onze oplossingen en we zien het dan ook als onze plicht om informatiebeveiliging zeer serieus te nemen. Een aantal veiligheidsmaatregelen die we nemen is multifactor authenticatie volgens de allerhoogste standaarden, veilige opslag van data en de configuratie van rechten en rollen, zodat je zelf kiest wie bij welke gegevens kan. Daarnaast hebben we een Responsible Disclosure beleid om op verantwoorde wijze kwetsbaarheden te melden.