Kennis helpt je om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst

Daarom willen we bij PinkWeb ook jouw partner zijn in kennis. De mensen in onze organisatie hebben veel ervaring en expertise en deze willen we met je delen. Of dat nou gaat over digitalisering, verandermanagement, cybersecurity, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je informatie die jouw kantoor verder helpt.

Bekijk onze kalender voor actuele evenementen

PEP Politiek Prominent Persoon

Kennisbank

20 november 2023

Wat is een PEP? Belangrijke informatie over Politically Exposed Person

In de wereld van accountancy is het begrip PEP (Politically Exposed Person) van groot belang. PEP's zijn personen met invloedrijke publieke, overheids- of politieke functies, en hun nauwe relaties vormen ook een risico. Waarom is het screenen van PEP's zo cruciaal? Het komt door het verhoogde risico op financiële misdrijven, zoals witwassen en omkoping, waardoor bedrijven, vooral in de financiële sector, gedetailleerde due diligence moeten uitvoeren en strikte monitoring moeten handhaven voor PEP-klanten. Ontdek de essentie van PEP-beheer en naleving in deze blog.

Lees verder

Lees verder
Gebruik als accountant de digitale handtekening voor deze documenten

Kennisbank

14 november 2023

De 12 trends en ‘change forces’ in accountancy

In de wereld van accountancy vinden grote veranderingen plaats. We vroegen eerder aan accountancy office specialist Petteri Rantamäki van Visma Group of we een gedeeld beeld hebben of kunnen maken over waar we denken dat de accountancy sector naar toe gaat. Uit vele gesprekken met klanten, marktpartijen en softwaremakers resulteerde dat in een overzicht van 12 veranderingen die bepalend zijn voor de toekomst van accountants. En die bepalend zijn voor de manier waarop wij als softwareleverancier daar weer op inspelen. Onze missie bij PinkWeb is tenslotte om onze klanten optimaal voor te bereiden op de kansen en uitdagingen van de toekomst.

Lees verder

Lees verder
Maak van je medewerkers de sterkste schakel

Kennisbank

10 november 2023

Maak van je medewerkers de sterkste schakel

Het gros van datalekken en cyberaanvallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten en 'social engineering', waarbij cybercriminelen psychologische manipulatie gebruiken om gebruikers vertrouwelijke gegevens te ontfutselen of malware te installeren. Deze aanvallen spelen in op menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, angst en onwetendheid.

Lees verder

Lees verder
PinkWeb met Visionplanner Webinar over SBR Assurance

Kennisbank

9 november 2023

Zo voldoe je eenvoudiger aan de verplichting rondom SBR Assurance

Jaarrekeningen voorzien van een SBR Assurance verklaring. De wetgeving verplicht het al een tijd voor middelgrote en grote bedrijven om zo de betrouwbaarheid van de jaarrekening te vergroten. Het ondertekenen van controleverklaringen kan omslachtig zijn maar dat hoeft niet meer. Het ondertekenen met SBR Assurance, oftewel het verstrekken van een assurance-verklaring bij SBR-jaarrekeningen, volgt een specifiek proces.

Lees verder

Lees verder
Vijf redenen waarom een onzekere tijd vraagt om het vergroten van efficiency

Kennisbank

7 november 2023

Het verschil tussen KYC en AML

KYC (Know Your Customer) en AML (Anti Money Laundering) zijn belangrijke termen in de financiële sector maar hebben verschillende betekenissen en functies. Wat zijn de verschillen precies? En wat zijn de gevolgen van deze nieuwe regelgeving? Er ontstaat vaak nog veel onduidelijkheid rondom de nieuwe Europese en Nederlandse wetten.

Lees verder

Lees verder
Het belang van een toekomstbestendige compliance strategie

Kennisbank

24 oktober 2023

Het belang van een toekomstbestendige compliance strategie

In een voortdurend veranderende wereld is een wendbare compliance strategie van essentieel belang. We nemen je mee door de sleutelprincipes om toekomstbestendige compliance te garanderen. Denk aan proactief risicobeheer, een sterke compliance-cultuur en de investering in goede technologie. Met een steeds complexere zakenwereld en globalisering van activiteiten, nemen ook de zakelijke risico's toe. Het is essentieel om een agile compliance strategie te hebben die zich kan aanpassen aan een continu veranderend landschap.

Lees verder

Lees verder