Kennis helpt je om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst

Daarom willen we bij Visma | PinkWeb ook jouw partner zijn in kennis. De mensen in onze organisatie hebben veel ervaring en expertise en deze willen we met je delen. Of dat nou gaat over digitalisering, verandermanagement, cyber security, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je informatie die jouw kantoor verder helpt.

Bekijk onze kalender voor actuele evenementen

Do’s en don’ts bij het werven van personeel

Kennisbank

4 augustus 2022

Do’s en don’ts bij het werven van personeel

Voor de meeste accountantskantoren geldt dat groei afhankelijk is van het aantal beschikbare werknemers. Dat blijkt ook uit de meest recente top 50 accountantskantoren: de grootste stijgers groeiden het sterkst in medewerkers. Wat kunnen we van deze kantoren leren? En welke tips hebben recruiters voor accountantskantoren? In dit blog lees je de belangrijkste do’s en don’ts bij het vinden van personeel.

Lees verder

Lees verder
Tien redenen om te kiezen voor een klantenportaal in tijden van personeelskrapte

Kennisbank

28 juli 2022

Tien redenen om te kiezen voor een klantenportaal in tijden van personeelskrapte

Juist in tijden van personeelskrapte is een klantenportaal een must. Met een portaal verloopt de communicatie efficiënter met zowel de klant als tussen collega’s onderling. De communicatie, goedkeuringsprocessen en het documentenbeheer gestroomlijnd via één online omgeving. Door te werken met een klantenportaal zijn werknemers minder of zelfs geen tijd kwijt aan onnodige administratieve handelingen. Dat maakt het werk leuker en levert levert kantoren veel tijdswinst op. In dit blog geven we je tien redenen waarom het klantenportaal tot slimme samenwerking leidt en werkgevers hierdoor een goed imago bezorgt.

Lees verder

Lees verder

Kennisbank

6 juli 2022

Vijf tips om accountants aan je kantoor te binden

Het klinkt vast bekend: je hebt als werkgever veel tijd en geld gestoken in het binnenhalen van nieuw talent, de contracten zijn getekend, maar daarna regeert weer de waan van de dag. En dat terwijl dan eigenlijk pas het echte werk begint. Hoe houd je goed personeel aan boord? Het binden van medewerkers blijft een uitdaging binnen de accountancybranche, want concullega’s halen alles uit de kast in de strijd om getalenteerd personeel. Hoe bind jij goede accountants aan je kantoor? In dit blog geven we je vijf belangrijke tips om mensen binnen te houden.

Lees verder

Lees verder
Trends op de arbeidsmarkt in de accountancybranche

Kennisbank

16 juni 2022

Trends op de arbeidsmarkt in de accountancybranche

Het is momenteel een hoofdpijndossier voor veel accountantskantoren: hoe kom ik aan nieuwe medewerkers? De situatie is nog nooit zo nijpend geweest. De sector telt duizenden openstaande vacatures. Voor de meeste accountantskantoren betekent het tekort aan mensen een directe rem op de groei. In dit blog lees jij welke trends recruiters signaleren op de huidige arbeidsmarkt.

Lees verder

Lees verder

Kennisbank

3 juni 2022

Waarom een klantenportaal het werk van accountants makkelijker maakt

Als accountant deel je gevoelige informatie met je klant en uitvragende partijen zoals KvK, Belastingdienst en banken. Je wilt deze informatie veilig, betrouwbaar en traceerbaar uitwisselen: heeft de ondernemer zijn fiscale aangifte voor dit kwartaal al goedgekeurd en ondertekend? Hebben de juiste mensen toegang tot de voor hen relevante applicaties? Een goed klantenportaal waarborgt dit en daarmee krijg je grip op deze complexe informatiestromen. In dit blog vertellen wij hoe je efficiënter gegevens kunt uitwisselen met klanten en derden, wat het werk van de accountant makkelijker maakt.

Lees verder

Lees verder

Kennisbank

19 mei 2022

Ontwikkelingen in de accountancysector in 2022

Net als elke andere branche kent ook de accountancysector de nodige uitdagingen. De wet- en regelgeving neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Door de technologische veranderingen verschuift de rol van de accountant van boekhouder naar die van trusted advisor.

Lees verder

Lees verder