Kennis helpt je om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst

Daarom willen we bij Visma | PinkWeb ook jouw partner zijn in kennis. De mensen in onze organisatie hebben veel ervaring en expertise en deze willen we met je delen. Of dat nou gaat over digitalisering, verandermanagement, cyber security, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je informatie die jouw kantoor verder helpt.

Bekijk onze kalender voor actuele evenementen

De impact van de NIS 2 op accountants

Kennisbank

23 november 2022

De impact van de NIS 2 op accountants

Alle bedrijven, van multinationals tot aan mkb-bedrijven, die essentiële diensten leveren moeten in 2023 voldoen aan de NIS 2. Deze nieuwe cybersecuritywetgeving is in het leven geroepen om Europa beter te beschermen tegen de toenemende cybercriminaliteit. Maar wat betekent de NIS 2 voor accountants?

Lees verder

Lees verder
Bewaren en delen van klantgegevens: waar moet je op letten?

Kennisbank

18 november 2022

Bewaren en delen van klantgegevens: waar moet je op letten?

De accountancybranche is volop in beweging. Kantoren zijn veelal op zoek naar nieuwe medewerkers en doen er alles aan om huidige medewerkers aan boord te houden. Aandacht voor de AVG, privacy en informatieveiligheid schuift hierdoor naar de achtergrond. Maar toch is het van belang om hier aandacht aan te blijven besteden. Met vrij eenvoudige ingrepen en aandachtspunten heb je de mogelijkheid om veiliger en efficiënter om te gaan met klantgegevens. In dit blog lees jij waar je op moet letten bij het veilig bewaren en delen van klantgegevens.

Lees verder

Lees verder
Tien basismaatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden

Kennisbank

8 november 2022

Tien basismaatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden

De dreiging van cybercriminaliteit neemt flink toe. De kans op een cyberaanval is 1 op 5 terwijl de kans op een fysieke inbraak 1 op 250 is. Cybercriminaliteit is een businessmodel geworden voor bedrijven. Reden genoeg om serieus aan de slag te gaan met de online veiligheid van jouw bedrijf. Veel cyberaanvallen zijn te voorkomen als bedrijven enkele basiszaken regelen. De crimineel rammelt weliswaar aan de deur, maar probeert het elders als het teveel moeite kost. Dit zijn de 10 basismaatregelen.

Lees verder

Lees verder
Michael Waterman ACA IT Solutions

Kennisbank

3 november 2022

Interview ACA IT | Gegijzeld: hoe ziet een hersteloperatie eruit?

Al meer dan 15 jaar houdt Michael Waterman zich bezig met cybersecurity. Aanvankelijk bij softwarereus Microsoft, tegenwoordig bij het Eindhovense ict-bedrijf ACA IT Solutions. Als securityspecialist maakte hij vele cyberincidenten en hersteloperaties mee, zag stoere ondernemers huilen. "De impact is onvoorstelbaar groot." Welke lessen heeft Waterman voor mkb-accountantskantoren?

Lees verder

Lees verder

Kennisbank

25 oktober 2022

Do’s en don’ts bij gegevensuitwisseling met klanten

Om te voorkomen dat cybercriminelen gevoelige informatie stelen, is het voor elk accountantskantoor essentieel zorgvuldig om te gaan met klantgegevens. Dat betekent niet alleen dat je informatie goed beschermd bewaart, maar ook dat je gegevens veilig uitwisselt met klanten en instanties. Wat zijn de do’s en don’ts?

Lees verder

Lees verder

Kennisbank

17 oktober 2022

Trends in cyberland; een wake-up call voor accountants

‘Your files have been encrypted! To decrypt the files, follow these instructions…’ Het is het schrikbeeld van elk accountantskantoor; op een dag ontdekken dat cybercriminelen het netwerk zijn binnengeglipt. Het systeem ligt plat, data van klanten zijn in handen van kwaadwillenden. Er wordt misschien een grote som geld geëist. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en het is momenteel één van de grootste uitdagingen voor mkb-kantoren. In dit blog beschrijven wij de trends en ontwikkelingen in cyberland en wat dit betekent voor het accountantskantoor.

Lees verder

Lees verder