Kennisbank

We delen onze kennis graag met jou, in de vorm van video’s, e-books, infographics, whitepapers en ga zo maar door. In onze kennisbank ontdek je alles over digitalisering, meebewegen in deze veranderende wereld en effectief online samenwerken. Kennis helpt je om te groeien.

Cyber risico's

Whitepaper

Blijf cyberrisico’s de baas in het AI-tijdperk

Kunstmatige intelligentie is in opkomst en biedt veel kansen, maar brengt ook gevaren met zich mee. Zo is het voor criminelen steeds gemakkelijker om schadelijke software te maken. Accountantskantoren moeten waakzaam zijn, omdat ze vaak vertrouwelijke informatie verwerken en een aantrekkelijk doelwit zijn. Het is cruciaal om je organisatie te beschermen tegen cybercriminaliteit en je medewerkers bewust te maken van de risico's. Lees in onze whitepaper meer over dit groeiende probleem en welke maatregelen je moet treffen om de informatiebeveiliging te verbeteren en je medewerkers te versterken.

Download hier

Whitepaper

De winst van een soepel digitaal ondertekeningsproces

Ontdek hoe digitale handtekeningen een cruciale rol spelen bij het efficiënt ondertekenen van diverse documenten, zoals jaarrekeningen, opdrachtbevestigingen, belastingaangiften en adviesrapporten. Door de digitale handtekening te omarmen, kunnen kantoren hun processen verder optimaliseren en streven naar een naadloze samenwerking met klanten. Lees over de relevantie en het belang van digitale handtekeningen voor accountants en waarom ze het meest waardevol zijn binnen een geïntegreerd en geautomatiseerd ondertekeningsproces.

Download hier

Whitepaper

Houd je bedrijf gezond in een onzekere economie

De huidige economische situatie is vol onzekerheid: er dreigt een recessie aan te komen en de inflatie zorgt voor stijgende kosten voor personeel, IT en huisvesting. Maar hoe kun je als accountantskantoor in 2023 financieel gezond blijven en je marge verhogen? Een efficiencyslag is de oplossing voor veel accountantskantoren om nog meer winst te behalen.

Download hier

Whitepaper

Houd cybercriminelen buiten de deur

Een nachtmerrie voor elk bedrijf: op een dag ontdekken dat cybercriminelen het netwerk binnengeglipt zijn en toegang hebben tot belangrijke data. Het systeem ligt plat en er wordt losgeld geëist. Cybercriminaliteit is momenteel een van de grootste uitdagingen voor accountantskantoren. Hoe houd je cybercriminelen buiten de deur? Lees in deze whitepaper hoe jouw kantoor de basis op orde krijgt en waarom je met goede en veilige software weerbaarder bent tegen cybercriminelen.

Download hier
Whitepaper Slim samenwerken in tijden van personeelstekort van Visma PinkWeb

Whitepaper

Slim samenwerken in tijden van personeelstekort

Elk accountantskantoor worstelt ermee. Hoe vind en bind je talent op de huidige krappe arbeidsmarkt? En hoe doen we hetzelfde werk met de mensen op kantoor zonder dat de werkdruk erg oploopt? In deze whitepaper geven we praktische tips om het personeelstekort het hoofd te bieden en leggen we uit waarom investeren in geautomatiseerde processen juist nu belangrijker is dan ooit.

Download hier
Whitepaper Samenwerken met je klant in een online omgeving van Visma PinkWeb

Whitepaper

Samenwerken met je klant in een online omgeving

Veiliger en slimmer online werken? Wij leggen in de whitepaper uit hoe jouw accountantskantoor eenvoudig met een klantenportaal kan samenwerken met ondernemers. Na het lezen van de whitepaper weet jij onder andere: Hoe een klantenportaal het werk van accountants makkelijker maakt Hoe je grip krijgt op complexe informatiestromen Hoe je veilig en geautomatiseerd gegevens kan uitwisselen met klanten en uitvragende instanties

Download hier