B2 machtigingenregister geïntegreerd

Het B2 machtigingenregister is volledig in het portaal geïntegreerd. Het B2 machtigingenregister is een register van de Overheid waar een machtigingsrelatie vastgelegd kan worden tussen kantoor en cliënt voor de Service Bericht Aanslag (SBA).

Een SBA is de Digipoort equivalent van de Elektronische Kopie Aanslag (EKA) die voorheen via het Bapi liep. Vanuit het portaal kan door de intermediair een machtigingsclaim worden ingediend. Alle benodigdheden worden via het nieuwste WUS koppelvlak aangeboden, zodat de intermediair de machtigingsaanvraag kan indienen met zijn eigen PKI-overheidscertificaat. De cliënt ontvangt vervolgens een brief van de Overheid dat de machtiging is aangevraagd en heeft 19 dagen om zijn bezwaar aan te geven. Hierna wordt de machtiging actief.

In Cliënt Online kan de intermediair een lijst terugvinden met vastgelegde machtigingen en een optie om deze lijst te actualiseren (het raadplegen van de machtigingsclaim).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *