Doorbraak in SBR Assurance pilot

SBR Assurance is een uitbreiding op Digipoort, waarmee accountants de mogelijkheid krijgen een digitale accountantsverklaring toe te voegen bij een XBRL publicatiestuk van haar cliënt. Het is daarmee een volwaardige vervanging van een verklaring op papier. De pilot moet vaststellen of de hele keten, van samenstellen tot aflevering bij Digipoort, goed werkt.

KPMG, CaseWare Nederland en PinkWeb hebben als ketenpartners gezamenlijk bewezen de techniek onder controle te hebben om verantwoordingsstukken op te stellen, hier een accountantsverklaring aan toe te voegen en deze met een beroepscertificaat te ondertekenen en in te sturen naar Digipoort. De ketenpartners richten zich komende tijd op het praktisch implementeren en beschikbaar maken van deze techniek in de standaardsoftware.

Per 1 januari 2015 is het voor middelgrote en grote ondernemingen mogelijk om bij Digipoort jaarrekeningen met ondertekende verklaring aan te leveren.

De in deze pilot opgedane kennis en ervaringen worden actief gedeeld met andere deelnemers. KPMG is deelnemer in de NBA werkgroep SBR Assurance, CaseWare Nederland en PinkWeb zijn deelnemer in de SBR Assurance Taskforce. Dit zijn werkgroepen waar publieke en private partijen de samenwerking organiseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *