Logo Cliënt Online

ValidSign integratie voor SBR Assurance

PinkWeb introduceert de ondersteuning van ValidSign voor SBR Assurance. Zo faciliteert PinkWeb de online ondertekening op eenvoudige en veilige wijze. Vorig jaar was PinkWeb, als deelnemer van de SBR Assurance Taskforce, al de eerste marktpartij met de integratie van SBR Assurance.

Bij sommige jaarrekeningen en bij een kredietrapportage hoort een samenstel-, beoordelings- of controleverklaring. SBR Assurance is de aanpak van de NBA om een verklaring in XBRL te kunnen afgeven bij een rapportage in XBRL. U kunt dit voor het eerst doen over het jaar 2015. Over het jaar 2016 is het verplicht voor (middel)grote ondernemingen.

De accountantsverklaring kan eenvoudig op het Cliënt Online portaal worden toegevoegd, maar publicatiestukken kunnen ook al met accountantsverklaring worden ingestuurd op het portaal. De cliënt kan duidelijk zien of een accountantsverklaring is toegevoegd, door wie dat is gedaan en of die nog geldig is.

ValidSign is een veelgebruikte oplossing voor digitale handtekeningen en kan gebruikt worden om het persoonsgebonden beroepscertificaat op een smartcard veilig in een cloudomgeving in te zetten. De functionaliteit is per direct in het Cliënt Online accountancy klantenportaal te activeren om het ondertekeningsproces m.b.v. ValidSign door te testen. Zo bent u klaar voor gebruik, zodra Digipoort de aanlevering van XBRL met een verklaring ondersteunt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *