SBR Assurance & Kredietrapportages

SBR (Standard Business Reporting) is momenteel een hot item voor accountants. Vanaf 1 januari 2017 worden namelijk twee dingen verplicht: het elektronisch deponeren van jaarrekeningen voor micro- en kleinbedrijven én het digitaal aanleveren van kredietrapportages bij de grootbanken.

Hoewel dit uw werk in de toekomst makkelijker gaat maken, vergt het enige voorbereiding voordat u zover bent. PinkWeb wil hier in ondersteunen. Op deze pagina vindt u alle benodigde handvatten voor het werken met SBR, zowel met betrekking tot jaarrekeningen als kredietrapportages. Ook hebben we voor u alle achtergrondinformatie op een rijtje gezet.

Heeft u na het doornemen van deze website nog vragen? Er staat altijd een deskundige van PinkWeb voor u klaar.

PINKWEB EN SBR ASSURANCE

SBR Assurance maakt het mogelijk om digitaal een accountantsverklaring bij te leveren bij een jaarrekening. De jaarrekening wordt gewaarmerkt en de verklaring wordt digitaal bijgevoegd en ondertekend. Het geheel wordt afgeleverd bij de KvK.

PinkWeb heeft met Client Online nu al een direct werkende oplossing.

KREDIETRAPPORTAGES

Vanaf 1 januari 2017 wordt het digitaal aanleveren van kredietrapportages de norm. De ondernemer gaat dan circa 250 euro transactiekosten betalen bij aanlevering van een kredietrapportage die niet in XBRL is opgesteld. Het is dus verstandig om hier mee aan de slag te gaan.