Inloggen met Authenticator in Client Online

PinkWeb hecht waarde aan gebruikersgemak en veiligheid. Daarom hebben we een nieuwe techniek voor twee-factor-authenticatie in Client Online gebouwd. Het is vanaf nu mogelijk om in te loggen met een Authenticator app.

Twee-factor-authenticatie wordt steeds populairder. Logisch, want het is extra beveiliging voor je gegevens. Het was om deze reden al mogelijk om in Client Online in te loggen met een SMS-code. Het gebruik van een Authenticator is voor veel mensen een nog betere oplossing. Je authenticatiecode is namelijk altijd beschikbaar, ongeacht verbinding, en de oplossing beschermt beter tegen slimmer wordende cybercriminelen.

Kort gezegd is de Authenticator een veelal gratis te downloaden app die je aan verschillende accounts kunt koppelen. Dit doe je door een QR-code te scannen. Zodra je account aan de app is gekoppeld, gaat de Authenticator app unieke 6-cijferige codes genereren. Deze geven je toegang tot je account op dezelfde manier als SMS-codes dit doen. Er zijn verschillende Authenticator apps beschikbaar, maar Google en Microsoft Authenticator zijn de meest bekende.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *