PinkWeb in 2023

Geplaatst op 20-12-2022 in Productnieuws

Het jaar 2022 loopt alweer op z’n einde. Een jaar waarin PinkWeb snel verder is ontwikkeld, met een focus op integraties, gebruikerswensen en de digitale handtekening. Meer inzicht in wat 2022 voor het product PinkWeb heeft gebracht vind je hier en gedetailleerd in releasenotes hier. Het is nu het moment om ook vooruit te kijken. Wat kun jij in 2023 verwachten van PinkWeb?

Werken aan ambitie voor 2023

 
PinkWeb staat als product voor documenten uitvragen, delen en ondertekenen in één herkenbare en veilige omgeving. Daarbij is het onze missie om alle handmatige werkzaamheden te automatiseren. We nemen geen genoegen met nieuwe mogelijkheden die de gebruiker dwingt om “papieren stappen” simpelweg nu digitaal te moeten zetten. Nieuwe functionaliteit moet acties altijd veiliger én sneller maken. En daar gaan we in 2023 mee door.
 

Digitale handtekeningen

Documenten worden tegenwoordig naast “geaccordeerd”, ook digitaal ondertekend (“signen” en “sealen”). Daardoor behoudt de ondertekening zijn waarde als het document buiten de PinkWeb omgeving wordt bekeken, elders is opgeslagen of wordt gedeeld. In 2023 wordt de functionaliteit nog verder uitgebreid, zodat in veel meer processen en situaties gebruik kan worden gemaakt van deze krachtige oplossing voor het makkelijk, snel en veilig zetten van digitale handtekeningen.
 

SBR Assurance

Het ondertekenen van documenten wordt uitgebreid met de optie voor het ondertekenen van XML verklaringen bij de XBRL jaarrekeningen. Daarbij wordt de “gekwalificeerde” handtekening door accountants gezet met hun persoonsgebonden beroepscertificaat. Dit proces wordt in PinkWeb cloud-based gefaciliteerd, zonder dat plugins, extensies, USB-tokens of andere oplossingen nodig zijn.
 

Integraties

Eén van de grootste voordelen van PinkWeb zit in de vele geavanceerde integraties (bekijk onze nieuwe App Store maar eens voor de mogelijkheden voor CRM, documenten delen en uitvragen, signing, SSO, gebruikersbeheer en rechten). Deze zijn een belangrijke schakel in onze missie om alle handmatige stappen te automatiseren. We kiezen altijd voor de meest veilige en zekere wijze van het leggen van integraties, zodat je daar keer op keer van op aan kunt en ze niet stoppen met werken als een oplossing zijn functionaliteit of interface aanpast.

In 2022 hebben we vele nieuwe integraties gelanceerd, met bestaande accountancy softwarepakketten, maar ook met Sharepoint en voor bijvoorbeeld de nieuwe CRMHub. In 2023 worden die verder uitgebouwd, worden veel bestaande koppelingen vernieuwd of uitgebreid en zullen we op basis van klantverzoeken nog meer nieuwe integraties lanceren. Dus: meld je verzoeken bij ons :-).
 

Artificial Intelligence & Machine Learning

Heb je de laatste hypes gevolgd, waarin AI zelf teksten schrijft en op basis van enkele selfies zelf nieuwe foto’s van je “bedenkt”? Ook voor PinkWeb testen we steeds meer AI oplossingen en het gebruik van machine learning. Binnen Visma zijn veel tools en kennis beschikbaar waar we gebruik van maken. AI en ML zullen ons steeds vaker helpen in onze missie om alle handmatige stappen uit te faseren. PinkWeb moet voor jou werken. Niet andersom.
 

BI

Behoefte aan gedetailleerde insights van het gebruik van PinkWeb? Dan hebben we gedetailleerde BI-inzichten voor je. Je krijgt inzicht in de belangrijkste KPI’s, ontwikkeling van gebruik, snelheid van ondertekenen, app-gebruik, verschillen tussen vestigingen en veel meer. Deze worden steeds completer en steeds meer gegevens worden continu realtime geüpdatet.
 

App

De app is een belangrijk onderdeel van PinkWeb. Supermakkelijk, -snel en -veilig met FaceID en vingerafdruk. En natuurlijk al met banners in jouw huisstijl. De app wordt niet voor niks steeds intensiever gebruikt. Begin 2023 wordt meer ondersteuning voor internationale gebruikers toegevoegd. Veel klanten hebben gebruikers over de grens of bedienen expats en ook zij moeten optimaal gebruik kunnen maken van de app.
 

Informatie uitvragen

Met een groep klanten werken we op dit moment aan een vernieuwde krachtige oplossing om gericht vragen te stellen aan en informatie of documenten uit te vragen bij (potentiële) klanten. Dit zal een belangrijk nieuw onderdeel worden in PinkWeb. Later meer…
 

CRMHub

Vanuit je CRM-pakket al je CRM-mutaties automatisch verwerkt in andere software die je gebruikt. Dat bespaart een hoop gedoe, veel tijd en kans op fouten. Gebruik je PinkWeb? Grote kans dat we de CRMHub gemakkelijk voor je kunnen activeren. 12 CRM-pakketten en  4 softwarepakketten worden al ondersteund en dat aantal breiden we snel verder uit.
 

Online begeleiding

Afgelopen jaar heb je steeds meer online begeleiding kunnen vinden in PinkWeb. Je kunt de oplossing op vele manieren inrichten om aan te sluiten bij de manier waarop jij met je team en klanten wilt werken. Dat wil je zelf kunnen doen, zonder een consultant nodig te hebben. Daar pakken we op door. We analyseren veel processen in het platform en vragen op steeds meer plekken om feedback en suggesties van gebruikers. Daarmee helpen we zowel cliënt- als kantoorgebruikers.
 

Gebruikerswensen

2023 staat in het teken van het adresseren van vele vragen en wensen van gebruikers, of het nu gaat om gebruiksvriendelijkheid, een moderne interface en uitbreiding van bestaande functionaliteit op basis van feedback en verzoeken die we hebben ontvangen.
 

iDeal

Steeds meer betalingen naar de belastingdienst kunnen via iDeal. Uiteraard is dit een trend waar PinkWeb ook op inspeelt. In 2023 wordt het voor gebruikers mogelijk om diverse betaalstromen naar de Belastingdienst direct vanuit PinkWeb via iDeal te regelen.
 

Security

Niet in de laatste plaats moet PinkWeb die veilige omgeving zijn die je gebruikt om documenten uit te vragen, te delen en te ondertekenen met je cliënten en relaties. PinkWeb heeft certificeringen voor ISAE 3402, ISO 27001 en ISO 9001 en opereert minimaal op Gold level in het Visma Security Program, het meest geavanceerde security programma op softwaregebied. Lees hier meer over de Visma “way of working”. Security is niet iets dat je eenmalig doet, maar waar PinkWeb elke dag veel capaciteit in investeert.

Documenten met vertrouwelijke, gevoelige of persoonlijke informatie wil je echt niet meer via e-mail uitwisselen, uitvragen of delen. Klikken op een linkje om zonder verdere authenticatie een handtekening te zetten is niet meer van deze tijd en wel veilig inloggen, maar daarna een ondertekend bestand toch nog als attachment op de mail ontvangen is niet hoe je veilig omgaat met gevoelige informatie. PinkWeb heeft als doel dat je niet langer hoeft te kiezen tussen veilig of makkelijk.

 

Afrondend

Je hebt nu een beeld van wat je komend jaar van PinkWeb kan verwachten. We hebben in dit artikel natuurlijk lang niet alles besproken. Zo zijn er meer projecten, functionaliteit en wensen die onze aandacht hebben, maar daarover informeren we je gedurende het jaar!

Heb je wensen, ideeën, wil je meer weten over de plannen? Neem contact op met je customer success manager of met ons service team via support@pinkweb.nl!