Kennis helpt je om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst

Daarom willen we bij PinkWeb ook jouw partner zijn in kennis. De mensen in onze organisatie hebben veel ervaring en expertise en deze willen we met je delen. Of dat nou gaat over digitalisering, verandermanagement, cybersecurity, werkdruk of krapte op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je informatie die jouw kantoor verder helpt.

Bekijk onze kalender voor actuele evenementen

Checklist: Een goed klantenportaal voor accountants

Blogs

8 mei 2024

Een goed portaal voor gegevensuitwisseling voor accountants

Waar moet een goed klantenportaal voor de accountancybranche aan voldoen? Het is belangrijk om te kiezen voor functionaliteiten die passen bij jouw organisatie en bij de klanten. Een portaal kan het werk op allerlei manieren makkelijker maken en vaak is er veel mogelijk. Maar wat moet een klantenportaal sowieso altijd kunnen?

Lees verder

Lees verder
De impact van de NIS 2 op accountants

Blogs

25 april 2024

De impact van de NIS 2 op accountants

Alle bedrijven, van multinationals tot aan mkb-bedrijven, die essentiële diensten leveren moeten in 2023 voldoen aan de NIS 2. Deze nieuwe cybersecuritywetgeving is in het leven geroepen om Europa beter te beschermen tegen de toenemende cybercriminaliteit. Maar wat betekent de NIS 2 voor accountants?

Lees verder

Lees verder
Zo stimuleer je cyberveiligheid binnen jouw accountantskantoor

Blogs

10 april 2024

Zo stimuleer je cyberveiligheid binnen jouw accountantskantoor

Als accountantskantoor deel en verwerk je gevoelige informatie. Je wilt je bedrijfsprocessen daarom zo veilig mogelijk houden, maar in de praktijk voert gemak vaak de boventoon. Mensen schakelen tweefactorauthenticatie uit, kiezen voor makkelijk te onthouden wachtwoorden als ‘Welkom123’ en vragen een kopie van een paspoort nog steeds ‘even’ per mail op. Deze handelingen maken je accountantskantoor kwetsbaar voor cybercriminelen. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de veiligheidsmaatregelen omarmen? In dit blog vertellen we meer over de noodzaak van cyberveiligheid en lees je hoe je veilig gedrag stimuleert op de werkvloer.

Lees verder

Lees verder

Blogs

5 februari 2024

Documenten veilig delen of mailen: wat kies jij?

Naast een goede ICT-hygiëne is een sterke digitale veiligheidscultuur op de werkvloer essentieel om cybercriminelen op afstand te houden. “Zorg dat collega's elkaar onderling scherp houden." Dat is de boodschap van Cindy Wubben, Chief Information Security Officer bij Visma Benelux. De urgentie om informatie veilig te bewaren is groter dan ooit tevoren. In het interview lees je meer over het belang van een open leercultuur en waarom je direct aan de bel moet trekken bij dreiging.

Lees verder

Lees verder
Maak van je medewerkers de sterkste schakel

Blogs

10 november 2023

Maak van je medewerkers de sterkste schakel

Het gros van datalekken en cyberaanvallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten en 'social engineering', waarbij cybercriminelen psychologische manipulatie gebruiken om gebruikers vertrouwelijke gegevens te ontfutselen of malware te installeren. Deze aanvallen spelen in op menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, angst en onwetendheid.

Lees verder

Lees verder
Een cyberaanval zit in een klein hoekje

Blogs

16 oktober 2023

Een cyberaanval zit in een klein hoekje

Tegenwoordig zijn cybercriminelen steeds op zoek naar nieuwe manieren om toegang te krijgen tot systemen en gegevens. Je hebt vast weleens gehoord van cyberaanvallen zoals van phishing via e-mail of ransomware. Maar er zijn ook genoeg onbekende methoden, die minder voor de hand liggend zijn. In dit blog ontdek je verschillende manieren waarmee cybercriminelen via de achterdeur naar binnen glippen.

Lees verder

Lees verder